Îmbrăcăminte și pantofi pentru sărmanii de la Adăpostul de noapte

Sărmanii de la Adăpostul de noapte din Satu Mare au primit astăzi, 3 februarie, haine și pantofi din partea a două instituții și anume Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU ”Someș” și Direcția Generală a Finanțelor Publice Satu Mare.

La predarea hainelor și încălțămintelor au fost prezenți prefectul județului Satu Mare, Radu Giurcă, directorul DGFP Dan Maier respectiv inspectorul șef al ISU ”Someș” Satu Mare, Iulian Burz. ”Având în vedere condițiile meteorologice de afară am considerat ca fiind un gest umanitar ajutorarea beneficiarilor Adăpostului de noapte din Satu Mare. Noi le oferim 300 de pulovere noi, de diferite mărimi. Ar fi bine ca și alte instituții să ni se alăture nouă și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru ai ajuta cât mai mult cu putință pe acești oameni” a declarat Dan Maier.

Pompierii le-au oferit celor de la adăpost pantaloni, pantofi, tricouri, cămăși și pulovere. ”Hainele și pantofii au fost adunate de către angajații noștri din întreg  județul” spune Iulian Burz. Potrivit prefectului Giurcă ”eu am transmis zilele trecute un mesaj de ajutorare a acestor oameni având în vedere condițiile de afară. Sper să vină și alte instituții care să-și ofere disponibilitatea. Am înțeles că mai e nevoie de saltele dar și de haine bărbătești care sunt într-o cantitate mai redusă”.

La Adăpostul de noapte din Satu Mare în prezent sunt găzduiți 72 de oameni ai străzi, de vreme ce capacitatea de primire a centrului este de 70 de persoane (24 femei și 36 de bărbați). Daniel Săveanu, coordonatorul centrului spune că ”din cauza condițiilor climatice acum îi lăsăm și pe timp de zi să stea la centru. Altfel, ei sunt găzduiți doar pe timp de noapte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.