Crescătorii de bovine din Satu Mare se plâng de ”politica autoritară” a directorului APIA Satu Mare

Un grup de crescători de bovine din județul Satu Mare se plâng de directorul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA), Viorel Pintea care, spun ei, condiționează acordarea subvenției la bovine pe 2011 de datoriile la stat a proprietarilor. Potrivit crescătorilor de bovine însă acest ordin care se aplica subvențiilor aferente anului 2010, a fost abrogat pentru 2011, printr-un nou ordin ministerial. Crescătorii de bovine au ales anonimatul ”deoarece prin atitudinea directorului APIA Satu Mare, o atitudine răzbunătoare, se va începe prin tot felul de acțiuni legale sau mai puțin legale de verificare, să fim tăiați de la acele subvenții care ni se cuvin”. Redăm mai jos plângerea remisă de aceştia redacției noastre.

”Directorul APIA Satu Mare, Pintea Viorel, dezinformează opinia publică cu un Ordin al Ministrului abrogat și, vrea să taie subvenția de bovină a sute de țărani

Suntem un grup numeros de crescători de bovine, membrii ai mai multor asociații, care ne confruntăm cu o problemă nelegală, cu conducerea APIA Satu Mare.

Mai exact, prin Ordinul Ministrului Agriculturii 215/2010, pentru a beneficia de subvenția de bovină pe anul 2010, țăranii trebuiau să îndeplinească și condiția de a nu avea datorii față de bugetul de stat.

Însă, în anul 2011, pentru a veni în sprijinul crescătorilor de bovine, Ministrul Agriculturii, prin Ordinul nr. 165/01.07.2011 abrogă art. 2, din Ordinul Ministrului 215/2010, și în noile condiții de eligibilitate, elimină condiția datoriilor față de bugetul de stat.

Deși, există toate acestea, directorul APIA Satu Mare iese pe posturile locale de televiziune și în presă și, dezinformează opinia publică cu un Ordin al Ministrului abrogat, dorind să taie subvențiile aferente anului 2011, având în vedere că nu mai este o condiție, existența datoriilor la bugetul de stat.
Dorim să aducem la cunoștință și atitudinea directorului Pintea Viorel și a funcționarilor APIA Satu Mare, care sunt plătiți din bani publici, dând dovadă de o aroganță de nedescris.

Considerăm că nu este necesar deocamdată, să informăm opinia publică despre presiunile care le face directorul APIA Satu Mare, despre afacerile sale, chiar și acelea cu subvențiile pe care și le impune direct sau indirect, deși acesta se laudă în cercuri restrânse că, nu poate să îl schimbe nici Organizația PDL Satu Mare care l-a promovat, nici Ministrul Agriculturii, deoarece este fost coleg de școală cu domnul Olteanu. Însă, noi considerăm că în viitorul apropiat dacă, instituțiile ierarhic superioare APIA și Ministerul Agriculturii nu vor lua măsuri împotriva lui, sigur organele de cercetare penală o vor face.

Acest Domn Director care este instalat pentru a fii în sprijinul țăranilor, face o politică autoritară încurcând instituția publică cu ograda sa personală.
Considerăm că, dacă s-au omis greșeli pe anul 2010, sunt doar din vina funcționarilor APIA și a conducerii acesteia, deoarece și la aceea vreme, dezinforma țăranul și crescătorii de animale pe care îi obliga să semneze fel și fel de acte.

Dorim să păstrăm anonimatul (deocamdată), deoarece prin atitudinea directorului APIA Satu Mare, o atitudine răzbunătoare, se va începe prin tot felul de acțiuni legale sau mai puțin legale de verificare, să fim tăiați de la acele subvenții care ni se cuvin. Dacă vom fi nevoiți, vom depune plângere penală împotriva funcționarilor APIA Satu Mare și a conducerii acesteia.”

2 Comentarii la "Crescătorii de bovine din Satu Mare se plâng de ”politica autoritară” a directorului APIA Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.