Trei centrale pentru încălzirea Casei de Cultură a Sindicatelor


Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivului de investiţie Reabilitarea sistemului de încălzire a Casei de Cultură a Sindicatelor, constituie obiectul unui proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Satu Mare prevăzută pentru joi, 2 februarie. În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 1 februarie, primarul Iuliu Ilyes a precizat că, lucrările vor fi realizate ca urmare a faptului că în luna septembrie anul trecut, Consiliul Local a aprobat asocierea dintre Primărie, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” și Casa de Cultură a Sindicatelor. Întrucât de ani buni, deşi are cea mai mare sală de spectacole şi scenă din NV ţării, Casa de Cultură a Sindicatelor nu are încălzire, Primăria a iniţiat şi finalizat documenţia şi indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea sistemului de încălzire a insitituţiei.

În prezent, în Casa de Cultură a Sindicatelor îşi desfăşoară activitatea instituţia propriu zisă şi Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”. În cel mai scurt timp, aici se va muta temporar şi Teatrul de Nord, pentru perioada în care vor fi realizate lucrările de reabilitare integrală a imobilului. În aceste condiţii, este necesar ca atât sala de spectacole cât şi scena, dar şi holul instituţiei, precum şi spaţiul ocupat de Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” – care organizează la rândul său spectacole, să fie încălzite, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. În acest scop a fost conceput un proiect care prevede asigurarea încălzirii cu ajutorul a trei centrale termice independente. Pentru sala de spectacole cu 850 locuri este prevăzută realizarea unei instalații de climatizare eficiente, proprie, prin reutilizarea unei părți a canalelor de aer existente, păstrate în stare bună, și amplasarea unei centrale modulare pentru tratarea aerului pe terasa acoperiș a clădirii, într-un loc accesibil dar foarte puțin vizibil din exterior, care nu influențează aspectul exterior al clădirii. Totodată, în vederea asigurării contorizării separate a consumului de utilități, vor fi realizate anumite lucrări în scopul separării alimentării cu energie electrica, gaze și apă potabilă a celor trei zone, cu funcțiuni diferite, din cadrul clădirii.
Primarul Iuliu Ilyes a menţionat că este exclusă realizarea în acest an a lucrării integrale, al cărei cost este estimat la circa 2,4 milioane lei – care ar putea să coboare până la 2 milioane la adjudecarea licitaţiei. Din această sumă, pentru lucrările care vor fi efectuate în acest an, este prevăzută alocarea circa 1,2 – 1,3 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.