Raed Arafat şi Ritli Ladislau – inaugurează duminică UPU Satu Mare


Inaugurarea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare va avea loc duminică, 5 februarie. La eveniment vor participa subsecretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau.

Inaugurarea va avea loc la ora 11:00 şi va fi urmată de o vizită la blocul operator unde au fost finalizate recent lucrările de modernizare şi dotare cu aparatură de ultimă generaţie a două săli de operaţii.

Lucrările de reabilitare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare au fost realizate la standarde europene în privinţa modului de acordare a asistenţei medicale de urgenţă.
Proiectul, iniţiat de Consiliul Judeţean Satu Mare a vizat crearea de spaţii moderne şi circuite conform reglementărilor OMS nr.1706/2007 privind funcţionarea UPU, dotarea cu echipamente medicale performante, conform reglementărilor OMS nr.1706/2007, precum şi alinierea la standardele europene privind asistenţa în domeniul medicinii de urgenţă cu impact major în creşterea ratei de supravieţuire a urgenţelor medico-chirurgicale, arhitectonică modernă în peisajul urbanistic local.

Noua UPU are în prezent o suprafaţă de 1.187 mp, la parterul clădirii, spaţiu dedicat actului medical de urgenţă, şi 500 mp amenajaţi în subsolul clădirii, folosit ca spaţiu administrativ. Până acum, UPU a funcţionat la parterul corpului A din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, pe o suprafaţă de doar 4.52mp.

Investiţia totală are o valoare de 6,95 milioane lei, din care 2,23 milioane reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare, iar restul a fost alocat de la Ministerul Sănătăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.