Drumul Careiului va fi reabilitat


În şedinţa Consiliului Local Satu Mare care va avea loc joi, 2 februarie, este prevăzută, între altele, şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a drumului Careiului. Potrivit celor declarate de primarul Iuliu Ilyes miercuri, 1 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, lucrarea integrală, care va fi realizată pe trei tronsoane distincte, va fi licitată în primăvara acestui an şi, în funcţie de finalizarea licitaţiei, vor fi realizate lucrările care se vor încadra în timpul rămas la dispoziţie până la sfârşitul anului.

Edilul şef Ilyes a precizat că primul tronson este cuprins între intersecţiile Burdea şi Crinului, pe care vor fi realizate doar lucrări de reasfaltare. Cel de-al doilea tronson este cuprins între intersecţia de la Crinul şi intrarea în cartierul Micro 16 de pe strada Brânduşa, aici fiind prevăzută reasfaltarea şi refacerea a circa 25% din fundaţia existentă.

Cele mai serioase probleme le ridică cel de-al treilea tronson, cuprins între intrarea pe strada Brânduşa şi ieşirea din municipiul Satu Mare. Iuliu Ilyes a menţionat că, din cauza stării carosabilului, determinată în special de existenţa unei fundaţii neadecvate traficului intens, acest tronson al drumului Careiului ar trebui reabilitat cu prioritate. Însă, totul depinde de finalizarea licitaţiei, respectiv semnarea contractului de execuţie a lucrărilor. Dacă aceste demersuri nu vor întârzia prea mult, este prevăzută începerea imediată a lucrărilor şi finalizarea acestora până la sfârşitul anului. În caz contrar, vor fi efectuate lucrări pe celelalte tronsoane, urmând ca porţiunea menţionată să fie reabilitată anul viitor.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la circa 5 milioane euro, din care, în bugetul municipiului pentru acest an au fost cuprinşi aproximativ 600.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.