38 de porci, sacrificaţi sâmbătă pe altarul festivalului de la Turulung


A doua ediţie a festivalului tăierii porcului va avea loc sâmbătă, 4 februarie, în localitatea Turulung. Dacă anul trecut, la prima ediţie, care a fost organizată la Viile Satu Mare, au fost sacrificaţi 23 de porci, în acest an a crescut numărul echipelor participante, ca atare şi numărul guiţătorilor care vor fi transformaţi în jumere, şuncă, cârnaţi, etc.

Este vorba despre 38 de echipe, alcătuite fiecare din câte zece persoane, care se vor întrece în iscusinţa într-ale tăierii porcilor, respectiv pregătirea preparatelor specifice unui astfel de eveniment.

Anul trecut, la prima ediţie, la Viile Satu Mare a fost prezent şi fostul ministrul al Sănătăţii, Cseke Attila, şi nu este exclus ca acesta, alături de actualul ministru, Ritli Ladislau, să fie prezent şi la Turulung, în condiţiile în care amândoi vor fi prezenţi duminică, 5 februarie, la inaugurarea Unităţii de Primire a Urgenţelor.

La fel ca anul trecut, evenimentul este organizat de UDMR, ca atare csardasul şi gulyaşul vor fi din nou, pe lângă preparatele tradiţionale, vin şi pălincă, la mare înălţime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.