Faţada Casei Albe va fi reabilitată


Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Satu Mare care va avea loc joi, 2 februarie, sunt incluse şi două proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea faţadelor a două clădiri situate în centrul municipiului. Este vorba despre aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiţie “Reabilitare faţadă a imobilului Casa Albă”, respectiv ” Reabilitare faţadă a imobilului situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 1″.

În primul caz, lucrările sunt necesare deoarece faţada clădirii se află într-o stare tehnică dezastruoasă, elementele de finisaj se desprind şi pun în pericol pietonii. Oportunitatea acestei investiţii se impune şi prin faptul că imobilul se află în zona centrală a oraşului şi este cuprins în lista monumentelor judeţului Satu Mare.Lucrările prevăzute se referă la reparaţii la structura acoperişului, schimbarea elementelor deteriorate, schimbarea elementelor deteriorate ale învelitorii din ţiglă, rezolvarea scurgerilor apelor pluviale de pe acoperiş, tratarea şi eliminarea igrasiei din pereţi, finisaje exterioare superioare (tencuieli, glet, zugrăveli, vopsitorii) la faţadele clădirii respectând arhitectura originală a clădirii, tâmplărie exterioară aferentă faţadelor clădirii folosind tâmplărie termopan din lemn stratificat.

În cazul imobilului situat pe strada Ştefan cel Mare nr.1, din studiile de parament intreprinse in situ s-au putut constata o serie de degradări la nivelul tencuielilor și ale decorațiilor. Față de acestea, asimilând și starea generală de degradare a clădirii, nu se pot consemna niciun fel de degradări structurale. Degradările constatate pot fi grupate în două mari categorii, funcție de locația acestora.

Lucrările care vor fi executate vizează reparaţii la structura acoperişului, schimbarea elementelor deteriorate, schimbarea elementelor deteriorate ale învelitorii din ţiglă, rezolvarea scurgerilor apelor pluviale de pe acoperiş, tratarea şi eliminarea igrasiei din pereţi, dacă acesta există, finisaje exterioare superioare (tencuieli, glet, zugrăveli, vopsitorii) la faţadele clădirii, respectând arhitectura originală a clădirii, proiectarea tâmplăriei exterioare aferentă faţadelor clădirii folosind tâmplărie termopan din lemn stratificat.

Un Comentariu la "Faţada Casei Albe va fi reabilitată"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.