Trei proiecte noi de cooperare transfrontalieră, pentru Sănătatea din Satu Mare


Reuniţi în prima şedinţă ordinară din acest an, consilierii judeţeni au aprobat toate cele 33 proiecte de hotărâre rămase pe ordinea de zi, după ce unul dintre cele prevăzute iniţial a fost retras la propunerea preşedintelui Csehi Arpad.

Între proiectele aprobate, s-au aflat cel referitor la susţinerea cu 12.300.000 lei a finanţării obiectivului de investiţii privind Dezvoltarea zonei turistice Luna Şes, precum şi nu mai puţin de 11 proiecte de cooperare transfrontalieră. Acestea urmează a fi depuse marţi, 31 ianuarie, data limită prevăzută, în vederea obţinerii finanţării.

Trei dintre cele 11 proiecte de cooperare transfrontalieră aprobate în şedinţa de luni vizează sistemul de Sănătate din Sau Mare. Primul dintre proiecte este în valoare de 525.629 euro, se referă la dotarea blocului operator din cadrul secţiuei Chirurgie a Spitalului Judeţean cu aparatură laparoscopică şi este realizat vîn parteneriat cu Spitalul Josa Andras din Nyregyhaza. Al doilea proiect vizează dotarea cu aparatură modernă a secţiei Obstretică Ginecologie şi instruirea personalului în scopul utilizării acestei aparaturi, este realizat împreună cu Universitatea din Debrecen şi are o valoare de 417.786 euro. Cel de-al treilea proiect, are ca lider Spitalul de Psihiatrie din Ozd – Ungaria, se referă la îmbunătăţirea asistenţei psihiatrice de urgenţă în cadrul secţiilor de Psihiatrie ale Spitalului Judeţean Satu Mare, şi are o valoare de 90.000 euro.

În cazul fiecăruia dintre proiecte, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean este de 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.