Sindicaliştii de la Electrolux – a cincea zi de grevă generală, a treia zi de mitinguri de protest!


Aflaţi în cea de-a cincea zi de grevă generală, angajaţii de la Electrolux Satu Mare au organizat luni, 30 ianuarie, al treilea marş şi miting de protest din cele patru autorizate de Primărie. La fel ca joi şi vineri săptămâna trecută, greviştii au pornit marşul de protest la ora 15:00, din faţa fabricii, după care s-au deplasat pe traseul stabilit: Calea Traian, bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Libertăţii şi aleea “Corneliu Coposu”, iar punctul final al marşului a fost Piaţa “25 Octombrie”. Pe tot traseul, greviştii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, precum şi împotriva conducerii fabricii Electrolux, şi au scandat lozinci prin intermediul cărora se cere demisia acestora.

Spre deosebire de mitingul organizat vineri, 27 ianuarie, în Piaţa “25 Octombrie” s-au aflat cel mult zece sindicalişti de la FEN, de aceea se poate spune că la acţiunea de protest de luni au participat exclusiv angajaţii de la Electrolux, parcă şi aceştia mai puţini faţă de săptămâna trecută. Întrebat dacă unii dintre angajaţi au renunţat între timp la grevă şi la proteste, liderul Sorin Faur a negat şi a pus numărul mai redus al participanţilor pe seama absenţei colegilor de la alte sindicate.

Pe de altă parte, Sorin Faur a afirmat că, întrucât conducerea fabricii a luat o poziţie foarte fermă în privinţa refizului de-a negocia în vreun fel, iar oamenii sunt îngrijoraţi, acţiunea de protest de mâine nu va mai avea loc, urmând să fie organizată într-o altă zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.