Partidul Popular Maghiar va avea propriul candidat la Primaria Satu Mare


“Să decidem împreună” este denumirea programului comunitar de sondare pe care organizaţia municipală a Partidului Popular Maghiar (PPM) l-a iniţiat şi îl va derula în cel mai scurt timp. Fără să aibă o valoare ştiinţifică, sondajul urmăreşte centralizarea problemelor populaţiei de etnie maghiară din judeţul Satu Mare cu privire la aspecte precum corupţia, economia, finanţele şi sănătatea, iar rezultatele acestuia se preconizează că vor fi date publicităţii peste circa două-trei luni.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri, 27 ianuarie, Gnandt Zoltan – preşedintele PPM Satu Mare şi vicepreşedintele Csuri Imola au prezentat ziariştilor datele referitoare la realizarea sondajului, cu menţiunea că vor fi distribuite 35.000 chestionare conţinând opt întrebări la care se aşteaptă să răspundă cât mai sincer populaţia de etnie maghiară din judeţul Satu Mare. Care, potrivit celor declarate de Gnandt Zoltan, “este scârbită de politica şi politicienii de până acum. De aceea, PPM fiind un partid tânăr, se mizează pe faptul că acesta este un argument plauzibil pentru ca electoratul maghiar să-şi schimbe opţiunile”.

Pe de altă parte, întrebat dacă PPM – care are în prezent circa 100 de membri – va avea propriul candidat la alegerile pentru Primărie, preşedintele Gnandt Zoltan a răspuns afirmativ. Totodată, acesta a afirmat că nu exclude pe viitor o colaborare cu UDMR, după ce datele şi condiţiile unei potenţiale colaborări vor fi stabilite cu prilejul primului congres al partidului, prevăzut pentru 25 februarie.

3 Comentarii la "Partidul Popular Maghiar va avea propriul candidat la Primaria Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.