Peste 1.000 de sindicalişti sătmăreni au strigat:Jos Guvernul!


Peste 1.000 de persoane au participat joi, 26 ianuarie, la primul din cele patru mitinguri de protest organizate de filiala sătmăreană a Confederaţiei „Cartel Altfa”. Acţiunea a început la ora 15:00, cu un marş de protest care a pornit din faţa SC Electrolux SA, iar coloana de participanţi, circa 800, a fost alcătuită în exclusivitate din angajaţii fabricii, aflaţi pentru a treia zi consecutiv în grevă generală. Până în Piaţa 25 Octombrie, unde a avut loc mitingul de protest, coloana s-a deplasat pe Calea Traian, bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa „Libertăţii” şi aleea “Corneliu Coposu”. Pe traseu, angajaţilor de la Electrolux li s-au alăurat şi sătmăreni sătui de preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc, dar şi membrii ai altor sindicate care fac parte din aceeaşi confederaţie. De asemenea, când a ajuns în Piaţa „25 Octombrie”, coloanei de protestari i s-au alăturat şi aproximativ 100 de sindicalişti din Învăţământ, Poliţia de Frontieră şi fabrica Mondiala, aflaţi deja pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

La fel ca pe tot trasul parcurs, şi în Piaţa „25 Octombrie”, participanţii la miting au strigat din răsputeri „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Hoţii”, „Jos Băsescu”, au fluturat steaguri şi au purtat pancarte pe care erau inscripţionate atât texte cu referire la Guvern şi preşedintele ţării, cât şi cu referire la conducerea SC Electrolux SA. De altfel, marşul şi mitingul de protest de joi a fost generat în primul rând de refuzul conducerii fabricii Electrolux de-a încheia un nou contract colectiv de muncă pentru anul 2012 în condiţii şi cu paragrafe identice celui de anul trecut, motiv pentru care, din 24 ianuarie, salariaţii se află în grevă generală.
Marşurile şi mitingurile de protest organizate de „Cartel Alfa” vor continua şi vineri, 27 ianuarie, precum şi săptămâna viitoare, luni -. 20, respectiv marţi, 31 ianuarie.

httpv://youtu.be/yfyyzho8M5w

4 Comentarii la "Peste 1.000 de sindicalişti sătmăreni au strigat:Jos Guvernul!"

 1. JKL   26 ianuarie 2012 at 11:17 pm

  jos BASESCU !!!!!

  Răspunde
 2. casian   27 ianuarie 2012 at 2:18 pm

  nu cumva au fost 2000 de oameni?????

  Răspunde
 3. sorin sm   27 ianuarie 2012 at 6:38 pm

  Base , noi suntem aici NU esti singur!!

  Răspunde
 4. nora   27 ianuarie 2012 at 9:17 pm

  ,,Jos Blomer"? Blomer a fi patronul! Vor sa-l dea jos pe patron si sa-i..nationalizeze afacerea??? la indicatiile liderilor de sindicat! Cam atat educatie economica au, scoala sindicala comunista! iar Faur ala era un obisnuit al Duty-freeurilor!!! De cate ori prindea liber pe artera!!!

  Răspunde

Scrie un comentariu