Dezbatere publică pe marginea proiectului de buget a municipiului Satu Mare

Mai multe spaţii verzi, piste pentru biciclişti, amenajarea unor zone de agrement între malul Someşului şi dig sunt doar câteva dintre doleanţele sătmărenilor care au fost prezenţi astăzi, 26 ianuarie, la dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget a municipiului Satu Mare pe anul 2012. Întâlnirea a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local (CL) Satu Mare.

La dezbatere au participat zece persoane. Pentru a explica cetăţenilor prezenţi din ce se compune bugetul local, dar şi priorităţile pe anul în curs edilul şef al municipiului Satu Mare a făcut o scurtă descriere a celor două „secţiuni” şi anume: secţiunea de funcţionare care se referă la cheltuielile curente şi secţiunea de dezvoltare, cu privire la investiţii. „Avem o listă foarte mare de priorităţi dar este clar că nu le putem realiza pe toate. Trebuie să ne încadrăm în limita a 150 de miliarde de lei. Avem de exemplu proiectul pentru reabilitarea Drumului Careiului pe porţiunea Burdea – intrarea în oraş care necesită o sumă extrem de mare. Ce vom face? Vom reabilita drumul în patru ani. Nu avem ce face. Mai avem de făcut lucrări de reabilitare termică a şcolilor. Cu ar fi de exemplu, la „Doamna Stanca”. Cumva trebuie să ne încadrăm în bugetul pe care îl avem” a precizat Ilyes.

Unul dintre sătmărenii prezenţi a venit cu propunerea de a amenaja spaţii de agrement între malul Someşului şi dig. Alţii au adus poblema pistelor pentru biciclişti care „sunt puţine iar acolo unde există, sunt ocupate de maşinile care parchează” a declarat un sătmărean. „Veniţi cu propuneri. Unde să amenajăm sau să delimităm pe structura stradală actuală piste pentru biciclişti? Deoarece aici nu vorbim de costuri mari dar vă rog să veniţi cu propuneri şi atunci într-un interval de două, trei săptămâni vă putem da un răspuns la propunerile dumneavoastră” a declarat primarul.

Pentru a veni în ajutorul celor care cer piste pentru biciclişti unul dintre cetăţenii prezenţi a venit cu o propunere cât se poate de ciudată „dacă nu este loc pentru aceste piste vă propun ca să mutăm copacii din faţa clădirilor în curţile oamenilor sau în grădinile acestora unde sătmărenii nici aşa nu mai cultivă zarzavaturi”. La finalul discuţiilor primarul Ilyes le-a cerut cetăţenilor să vină cu propuneri pentru lista de priorităţi în ceea ce priveşte investiţiile al nivelul municipiului „care vor fi analizate şi dezbătute”.

Un Comentariu la "Dezbatere publică pe marginea proiectului de buget a municipiului Satu Mare"

  1. Marius   26 ianuarie 2012 at 9:57 pm

    Domnule primar, daca se poate sa se faca reabilitarea cladirii unde e si sediul de radio, Citty Radio, e in plin centru si e pacat ca arata asa cladirea, s-a degradat rau.

    Răspunde

Scrie un comentariu