Angajaţii de la Electrolux intră în grevă generală


Începând de marţi, 24 ianuarie, angajaţii SC Electrolux SA Satu Mare se vor afla în grevă generală pentru o perioadă nedeterminată. Refuzul conducerii societăţii de-a încheia un contract de muncă colectiv pentru anul 2012 identic cu cel care a fost valabil pe parcursul anului trecut, constituie principalul motiv ce a determinat declanşarea grevei generale.

Săptămâna trecută, în ziua de joi, 19 ianuarie, sindicaliştii au organizat o grevă de avertisment, astfel că pe parcursul a câte două ore din fiecare schimb, activitatea a fost întreruptă.

În cursul zilei de sâmbătă, 21 ianuarie, în cadrul unei întâlniri între conducerea fabricii şi reprezentanţii Sindicatului Liber “Samus”, patronatul a încercat să-i convingă pe sindicalişti că ar putea fi încheiat un nou contract colectiv de muncă, cu condiţia respectării celor mai puţin importante puncte ale contractului pe 2011. Reprezentanţii sindicatului au refuzat astfel că începând de marţi, 24 ianuarie, va fi declanşată greva generală.
Pe de altă parte, potrivit liderului sindical Sorin Faur, în cursul zilei de marţi, 24 ianuarie, de la ora 15:00, Sindicatul Liber “Samus” a intenţionat să organizeze un miting de protest, cu pornirea din faţa Electrolux, dar solicitarea de organizare a acţiunii a fost refuzată de către Primărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.