USL a scos în stradă peste 800 de sătmăreni (foto + video)

Un miting de mare amploare organizat de USL joi, 19 ianuarie, a adunat în parcul „Vasile Lucaciu” peste 600 de persoane: reprezentanţi ai mai multor organizaţii civice (sindicate, organizaţii ale pensionarilor, organizaţii studenţeşti, militari rezervişti, etc.), dar şi sătmăreni fără nicio culoare politică, medici, funcţionari, profesori sau muncitori. Cu pancarte şi steaguri în mâini, cu toţii s-au adunat la ora 16:00 în faţa statuii Lupoaicei, acolo unde a avut loc şi primul miting, organizat duminică, 15 ianuarie, şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, împotriva actualei puteri şi a situaţiei generale din ţară care a generat manifestaţiile tot mai vehemente organizate în ultima perioadă.

În fruntea protestatarilor s-a aflat, la fel ca duminică, senatorul PSD Valer Marian, care l-a avut alături şi pe viceprimarul Adrian Albu, membru PNL, la miting fiind prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Govor, directorul Bibliotecii Judeţene – Mircea Ardelean, precum şi primarul oraşului Negreşti Oaş – Nicolae Bura şi cel al comunei Odoreu – Dumitru Pop.

După intonarea Imnului de Stat al României, timp de aproximativ o oră celor prezenţi li s-au adresat senatorul Valer Marian, care a afirmat că Satu Mare este unul dintre oraşele din România care s-a manifestat pentru o participare decentă la proteste, după care, despre situaţia în care au ajuns în prezent românii din cauza preşedintelui Băsescu şi a guvernării PD-L – studenţi, funcţionari, medici, profesori, muncitori şi ţărani – au vorbit Ciprian Ardelean, o reprezentantă a studenţilor sătmăreni, Manuela Rogoz, Paula Mare, Viorel Solschi, Dumitru Fanea, Aurelia Vulciu, Voicu D. Rusu.

În jurul orei 17:00, după ce senatorul Valer Marian le-a reamintit celor prezenţi traseul stabilit pentru deplasarea până în Piaţa 25 Octombrie – străzile Mihai Viteazu şi Ştefan cel Mare, Piaţa „Libertăţii”, străzile Cuza Vodă şi Mircea cel Bătrân, respectiv bulevardul Transilvania, cei aproape 600 de participanţi cărora li s-au mai adăugat pe parcurs încă aproximativ 200 de persoane, au pornit înspre Centrul Nou, urmaţi îndeaproape de maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei, scandând lozinci împotriva preşedintelui şi Guvernului.

În Piaţa „25 Octombrie”, protestatarii s-au grupat în faţa Prefecturii şi au scandat lozinci, iar folkistul Octavian Bud, la fel ca în parcul „Vasile Lucaciu”, le-a cântat celor prezenţi piese cunoscute ale căror mesaje îndeamnă la recâştigarea demnităţii.

httpv://youtu.be/6c1LFE6A0vQ

httpv://youtu.be/eEfMLkpw9zw

10 Comentarii la "USL a scos în stradă peste 800 de sătmăreni (foto + video)"

 1. paul   20 ianuarie 2012 at 1:27 am

  Titlurile se schimba la comanda cititorilor?! Rusine lingaule "care esti"! Vad ca ti-e frica de Valer Marian, asa-i?!

  Răspunde
 2. mitica   20 ianuarie 2012 at 1:39 am

  ce va tot luati unul de altul! voi vedeti in ce hal am ajuns? wai de noi si de copiii nostri…..lasa atata ura intre voi bai invidiosi de 1 leu, iesiti in strada lasilor, nu comentati ! Normal ca fiecare scrie cum stie si cum vede situatia…Bai paul tu alta treaba n-ai…pampalau si nenorocit ce esti! Trezeste-te ca tara arde iar tu faci pe grozavul! hai sictir ca mi-e lehamite de tine….Jos Guvernul…….

  Răspunde
 3. eeee   20 ianuarie 2012 at 11:45 am

  mai, lingai portocali voi nu vedeti in ce situatie e tara asta, voi nu aveti copii, voi nu va ganditi numai la pielea voastra……RUSINE SA VA FIEEEE !!!!!!! JOS BASESCU SI TOATA SLEAHTA PORTOCALIE !!!!

  Răspunde
 4. mina   20 ianuarie 2012 at 2:19 pm

  jos usl!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 5. alex   20 ianuarie 2012 at 2:26 pm

  in link e aproape 600 in titlu e peste 800 . e clar , nu? cuiva nu i-a convenit…

  Răspunde
 6. Satmareanul   20 ianuarie 2012 at 3:37 pm

  @Alex

  A fost 600 dar dupa ce am vazut ca restul au pus intre 800 si 1000 am presupus ca am gresit estimarea si am corectat numarul.

  Răspunde
 7. flacara violeta   20 ianuarie 2012 at 6:07 pm

  NUUUUU!!, au fost exact 4387 numarati ,spalati,tunsi ,frezati! Hai sa fim seriosi NU au fost mai multi de 450. CLAR i-am vazut si m-am ingrozit cati betivi se pot aduna la un loc(din diferite puncte ale jud.) .Acum vin profesorii cei care in loc sa-i invete CARTE pe elevi( in clasa XII-a multi NU stiu sa scrie si sa citeasca). Ce sa mai vorbim ce note au luat ei la examenele de titularizare sau definitivat(note de la 2 la 4-5!!!?? CE PRETENTII POT AVEA ACESTI OAMENI?? Sigur la asa profesori NU MERGE nimeni NICI LA MEDITATII IN PARTICULAR!!! DAR nu mai bine tinem HAOS in tara?? JENANT!!! usl = ZERO SOLUTII!!!!

  Răspunde
 8. levi   21 ianuarie 2012 at 12:19 am

  Eu chiar treceam intamplator aseara pe langa asa zisii protestatari, si parerea mea ca nu au fost de mai multi de 300 de oameni si erau majoritatea politicieni insetati de putere. E rusinos sa vezi un senator al romaniei care se comporta ca un huligan.

  Răspunde
 9. autor   22 ianuarie 2012 at 6:58 pm

  mai , sleahta portocalie sunteti jenibili, tot urlati ca usl nu are solutii…dc' guvernarea asta de analfabeti a avut vreodata solutii de ce nu le-a pus in practica !!! rusine sa va fie, lingai ordinari !!!!

  Răspunde
 10. avivo   22 ianuarie 2012 at 9:24 pm

  IN SATU MARE AU FOST LA PROTESTE IN JUR DE 145.358 DE PROTESTATARI.

  Răspunde

Scrie un comentariu