TSD Satu Mare susține protestele pașnice

”Sunt mândru că sunt român și că oamenii și-au dat seama că nu există o altă modalitate de a-și câștiga drepturile decât dacă și le cer chiar prin alegerea de a ieși în stradă. Nu încurajăm violența. Incidentele care s-au întâmplat în București consider că au fost provocate de niște instigatori”, a declarat astăzi, 19 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD, Ciprian Ardelean, președintele Organizației de Tineret a PSD Satu Mare.

La întâlnirea cu presa a mai fost prezent și președintele Organizației municipale a TSD Satu Mare, Manuela Rogoz dar și câțiva dintre membri organizației județene de tineret. ”Metoda pumnului în gură de a conduce al lui Traian Băsescu, se vede că nu dă roade. Am fost umiliți prin Codul muncii, prin legea învățământului, prin proiectul legii sănătății. Însă paharul umilinței s-a umplut” a mai spus Ardelean.

Potrivit liderului județean al TSD Satu Mare tinerii social-democrați se alătură cu toată sinceritatea celor care aleg să protesteze pașnic. La protestul de astăzi (de la ora 16.00) cu siguranță că vor fi sute de tineri, deoarece au conștientizat că dacă ei nu se luptă pentru drepturile lor nimeni nu o să-i ajute. În ceea ce privește originea protestelor cred că legea sănătății a fost numai picătura care a umplut paharul. Situația din țară arată că acest Guvern este unul incompetent, care nu reușește să gestioneze această criză. Soluția ar fi formarea unui Guvern de tehnocrați, a unui Guvern competent care să pregătească organizarea alegerilor anticipate”, spune liderul TSD.

În ceea ce privește proiectul legii sănătății, dr. Călin Culcean spune că acesta ”ar fi fost lovitura de grație dată unui sistem și așa șubred care se distruge de la o zi la alta. Nimeni nu spune că nu e nevoie de reformă. Sistemul de sănătate trebuie reformat, dar nu așa cum l-au propus ei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.