Peste 200 de incendii anul trecut, în judeţul Satu Mare

Pompierii au stins anul trecut nu mai puţin de 216 incendii. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010 numărul intervenţiilor, per ansamblu, înregistrate de echipajele de pompieri a crescut cu 17,41% (de la 1.992 la 2.339) iar numărul incendiilor cu 51% (de la 143 la 216).

Asta reiese din bilanţul prezentat astăzi, 19 ianuarie, de către conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU „Someş” Satu Mare. Tot în sala de şedinţe a instituţiei a avut loc şi întâlnirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la care au fost prezenţi şi prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă în calitate de şef al CJSU, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Arpad dar şi directori de instituţii deconcentrate.

Potrivit bilanţului instituţiei prezentat de inspectorul şef al ISU „Someş” Satu Mare, Iulian Burz, anul trecut viteza de intevenţie a pompierilor a fost mult mai bună decât în 2010. Astfel, media timpului de intervenţie în 2011 a fost de 71 de minute şi 55 secunde, cu 2 minute şi 24 secunde mai puţin decât în 2010. De asemenea, anul trecut pompierii au efectuat un număr de 987 de controale. Totodată, s-a acordau asistenţă tehnică de specialitate la un număr de 876 de solicitări consemnnate în registrul de audienţe. În ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale, în cursul anului trecut pompierii au aplicat un număr de 5.017 de avertismente şi 237 de amenzi în cuantum total de 313.400 lei.

În altă ordine de idei, anul trecut au fost desfăşurate 85 activităţi de informare preventivă în unităţi de învăţământ, ocazie cu care elevii au învăţat cum să se comporte în caz de incendii, inundaţii dar şi în alte situaţii de urgenţă. Şcolarii au vizionat filme cu caracter preventiv şi s-au organizat vizite la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare de către preşcolari şi şcolari din ciclul gimnazial. De asemenea, s-au desfăşurat 51 exerciţii de evacuare la şcoli şi grădiniţe, ocazie cu care atât elevii, preşcolarii cât şi cadrele didactice au fost instruite cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă.

În cursul acestui an s-a încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare un protocolul privind pregătirea în domeniul protecţiei civile a copiilor, elevilor şi studenţilor din învăţământul naţional preuniversitar şi superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.