Joi, grevă de avertisment la Electrolux


Sindicaliştii de la Electrolux organizează joi, 19 ianuarie, prima acţiune premergătoare grevei generale prevăzută pentru 24 ianuarie. Este vorba despre o grevă de avertisment care va fi organizată timp de două ore în fiecare din cele două schimburi.

Conducerea fabricii a fost înştiinţată despre greva generală printr-o adresă oficială datată marţi, 17 ianuarie. Potrivit liderului sindical Sorin Faur, în vederea organizării grevei au fost strânse 725 de semnături din partea a tot atâţia sindicalişti, din cei 820 membri ai Sindicatului Liber “Samus”. În ceea ce priveşte greva de avertisment de joi, 19 ianuarie, Sorin Faur spune că aceasta va fi organizată timp de câte două ore în ambele schimburi: între orele 12:30 – 14:00 pentru cei din schimbul I, respectiv 15:30 – 17:30 pentru cei din schimbul II.

Conducerea fabricii nu vrea să înţeleagă că greva generală anunţată pentru marţi, 24 ianuarie, este generată de nemulţumirea sindicaliştilor privind decizia patronatului de-a ignora prevederile contractului colectiv de muncă din 2011 pe care sindicatul doreşte să le menţină şi în acest an, mai spune Sorin Faur.

Pe parcursul discuţiilor cu reprezentanţii sindicatului, conducerea fabricii a propus o majorare salarială de 3 procente, începând cu 1 ianuarie, cu condiţia desfiinţării contractului colectiv de muncă. Totodată, potrivit licerului sindical Sorin Faur, pentru a se pune la adăpost de pierderile ce ar putea fi înregistrate din cauza grevei generale, conducerea fabricii s-a asigurat că începând de săptămâna viitoare nu vor fi nici comenzi şi nici program de achiziţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.