”Suntem cea mai extinsă rețea hotelieră cu servicii all inclusive din țară”

Penitenciarul Satu Mare nu este unul ”suprapopulat”. ”Fiecare deținut își are patul său” a declarat astăzi, 17 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în sala mica de ședințe a Consiliului Județean (CJ), directorul instituției, Ioan Iuga. La întâlnirea cu presa a fost present și directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Băla, respectiv purtătorul de cuvânt al instituției sătmărene, Raluca Dimulescu.

În ceea ce privește prezența sa la Satu Mare, Ioan Băla spune că este vorba despre ”activitatea de evaluare a penitenciarelor care are loc în cursul acestei luni. La Satu Mare nu au fost incidente majore ca și în alte instituții din cadrul sistemului”. De altfel, conferința de presă a început cu o întârziere de 45 de minute din cauza unei ședințe la care a fost prezent prefectul județului, Radu Giurcă șI ”tot suflul” Penitenciarului Satu Mare. La final au ieșit atât de mulți angajați în uniformă din sală, încât te întrebai pe bună dreptate: ”Oare cine mai păzește deținuții?”.

Una peste alta, chestorul Ioan Băla consideră activitatea Penitenciarului Satu Mare una pozitivă. Ioan Iuga a declarat că dacă în medie, până anul trecut un număr de 70 de deținuți erau folosiți la munca plătită ”în acest an am început cu 120 de deținuți”. Mai în glumă mai în serios, chestorul Ioan Băla a precizat că ”suntem cea mai extinsă rețea hotelieră cu servicii all inclusive din țară”.

În ceea ce privește numărul de deținuți, Ioan Iuga a declarat că ”Penitenciarul din Satu Mare nu este unul suprapopulat. Fiecare deținut își are patul său. În prezent, la Satu Mare avem 508 deținuți iar capacitatea Penitenciarului este de 555 locuri”.

4 Comentarii la "”Suntem cea mai extinsă rețea hotelieră cu servicii all inclusive din țară”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.