Mariana Popa, Ioan Ulici și Vasile Ștrango sunt așteptați la Tribunal


Marți, 17 ianuarie, are loc o nouă înfățișare în dosarul cu nr. 10.541/83/2011, având ca obiect ”trafic de influență” în care sunt inculpați fostul inspector școlar general, Mariana Popa alături de Ioan Ulici și Vasile Ștrango. 
La prima înfățișare din acest dosar care a avut loc pe data de 13 decembrie 2011, cauza a fost amânată ”la solicitarea inculpatului I.U., în vederea angajării unui avocat și pregătirea apărării”, se arată în motivarea amânării luată de instanță. Procesul va începe la ora 09.00.

Trebuie precizat faptul că, Mariana Popa a demisionat din funcția de inspector școlar general al IȘJ Satu Mare începând cu 1 decembrie 2011, la câteva zile după ce DNA a trimis-o în judecată pentru luare de mită. Totodată a demisionat și din funcția de președinte al Organizației de Femei a PDL. Din 15 decembrie, 2011, Mariana Popa a revenit la catedra de , în cadrul Colegiului Național ”Doamna Stanca”.

Potrivit rechizitoriul întocmit de către procurori, în cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, aflându-se în funcția de director adjunct a Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, a pretins de la Vasile Ștrango 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Școlar Satu Mare firmei acestuia. Banii a fost ceruți pentru ca Ulici să intervină pe lângă Mariana Popa, șefa de al acea vreme a IȘJ Satu Mare, care să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere și reabilitare efectuate de firma patronată de Ștrango la una dintre școlile din județ.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare, primul termen fiind programat pe data de 13 decembrie 2011, însă cauza a fost amânată iar următoarea înfățișare a fost stabilită pe data de 17 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.