Sătmăreanca săptămânii – Oana Ţimerman (reloaded)

Reporter: Un nou set de fotografii, noi ipostaze. Unde au fost făcute fotografiile şi în ce perioadă?

Oana Ţimerman: Unele fotografii au fost făcute în vara aceasta, în China. Pozele în care am părul mai scurt au fost realizate pe insula Macao pentru catalog şi reclamă de încălţăminte.Cele în costum de baie le-am primit în această toamnă de la New York, unde au fost realizate pentru revista Running in Heels NY. Au fost experienţe frumoase! Echipa cu care am lucrat pentru jobul din NY a fost de minune! În schimb, echipa chinezilor din Macao m-a “torturat” puţin, deoarece înregistrările pentru reclama video au fost făcute la 40 de grade, îmbrăcată în ţinute de toamnă-iarnă!Am rezistat 9 ore şi jumătate afară, pe căldura insuportabilă, dar nu-mi pare rău,deoarece atât fotografiile cât şi reclama au ieşit bine.

R. Ce a mai făcut Oana în ultima perioadă, respectiv de la ultima ta apariţie în Sătmăreanul?

O. Ţ. Ultima noastră discuţie a avut loc în luna mai, anul trecut, după ce am revenit de la New York. Am stat foarte puţin acasă, deoarece un nou contract s-a ivit la orizont în oraşul Ghuanghou din China, pentru o perioadă de două luni. Am revenit acasă în luna august, iar apoi, în luna octombrie, am încheiat un al contract cu China, de data aceasta în oraşul Shanghai

R. Ai petrecut o bună perioadă de timp în China, acolo unde urmează să mergi din nou în curând. Ce impresie ţi-a făcut această ţară, ce ţi-a plăcut şi ce ţi-a displăcut acolo? Ce crezi că ar putea să înveţe românii de la acest popor?

O.Ţ. Pot să afirm acum că este o ţară ordonată, chiar dacă prima impresie pe care mi-am făcut-o cu ocazia primului job a fost aceea de haos total, prea multă aglomeraţie, prea muţti oameni. În schimb, mi-a plăcut că în China anumite servicii de întreţinere persoanală sunt foarte bune şi că turiştii sunt respectaţi. Nu-mi place mâncarea lor, iar aglomeraţia este mereu duşmanul meu, astfel că, de exemplu, o plimbare în parc nu m-a relaxat, din contră. Cred că românii ar trebui să înveţe să fie mai spontani şi mai harnici, aşa cum fac chinezii! Dacă e cazul, ei construiesc un bloc în trei zile!

R. Unde urmează să pleci în viitorul apropiat şi ce vei face acolo?
O.Ţ. Aproximativ în luna martie voi pleca în Spania sau Turcia, deoarece trebuie să-mi reîmprospatez book-ul cu poze noi, şi de data aceasta sper să am cât mai multe aparţii în editoriale.

R. Ce-ai făcut în perioada cât ai stat în Satu Mare? După atâtea drumuri şi timp petrecut pe alte continente, reuşeşti să te integrezi acasă?
O.Ţ. Acasă e acasă! Când revin la Satu Mare, tot ce am făcut pe alte continente rămâne acolo şi îmi fac un nou program pentru acasă. Îmi este foarte uşor să mă adaptez şi aici, şi unde călătoresc. Acasă nu am timp de plictiseală, mă implic în anumite proiecte – de exemplu, în data de 20 ianuarie, la Clubul Insomnia va avea loc concursul Miss şi Mister Universitatea de Vest Vasile Goldiş.de Vest Satu Mare, iar eu, împreună cu Ovidiu Chilinţan vom fi prezentatori. Totodată, în această perioadă mă pregătesc pentru licenţă, deoarece am absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice.

R. Până acum unde ţi-a plăcut cel mai mult să realizezi şedinte foto şi de ce?

O.Ţ. Mi-a placut mult la Paris, deoarce oraşul are o atmosferă aparte, iar proiectele care sunt realizate acolo au rolul să evidenţieze foarte bine feminitatea. Bine-nţeles, un alt loc special şi esenţial pentru mine este New York-ul. Se lucrează în echipă şi se ţine cont de părerea fiecărui om care se implică în ziua respectivă în proiect. Cu alte cuvinte, comunicarea este deosebit de importantă şi în acest domeniu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.