Două tractoare furate din Italia descoperite în Lazuri

Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează doi tineri în proprietatea cărora au descoperit două tractoare marca John Deere ce figurează furate din Italia. Valoarea totală a utilajelor se ridică la 90.000 euro.

Timp de două luni, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat mai multe investigații pe linia traficului internațional cu autovehicule furate. În urma acestor investigații, în incinta unei societăți comerciale din Lazuri au fost identificate două tractoare marca John Deere care figurează ca fiind furate din Italia, de la o societate comercială, din octombrie 2009.

Cercetările efectuate au relevat faptul că seriile de șasiu poansonate pe cele două tractoare au fost modificate. Un utilaj este în proprietatea lui Gheorghe D., 32 de ani, din Lazuri, iar cel de-al doilea aparține lui Cătălin D., 23 de ani, și acesta domiciliat în Lazuri. În cursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Combaterii Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere al STPF Satu Mare au ridicat unul dintre utilaje din curtea societății comerciale din Lazuri și l-au indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare până la finalizarea cercetărilor. Valoarea acestuia este de aproximativ 50.000 euro. Celălalt tractor a fost predat – din dispoziția procurorului de caz – în custodia lui Cătălin D. Valoarea acestui tractor se ridică la aproximativ 40.000 de euro. Acum cei doi tineri din Lazuri sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.