Proiecte de circa 20 milioane lei, finanţate prin POR, în Negreşti Oaş


Lansarea a trei proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional referitor la sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli urbani de creştere economică, va avea loc joi, 12 ianuarie, la sediul Primăriei Negreşti Oaş.

Potrivit celor declarate de primarul Nicolae Bura, valoarea totală a celor trei proiecte este de aproape 20 milioane lei, în prezent fiind semnate deja contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului, respectiv Agenţia Regională de Dezvoltare de Nord Vest.

Primul proiect are o valoare de circa 15 milioane lei şi, referă la infrastructură şi prevede reabilitarea a şase străzi – Cornetului, Cerbului, Morii, Unirii, Vrăticel şi Oaşului. Cel de-al doilea proiect are o valoare de 2,4 milioane lei şi prevede amenajarea în Negreşti Oaş a unui centru de afaceri. Potrivit primarului Bura, centrul de afaceri va fi amenajat în locul unei foste centrale termice din cartierul Balta şi va fi prevăzut, între altele, cu birouri ce vor putea fi închiriate de societăţi comerciale nou înfiinţate, o sală de întruniri, săli de expoziţii şi bibliotecă. Cel de-al treilea proiect are o valoare de 1,7 milioane lei şi se referă la amenajarea, în locul unei foste centrale termice din cartierul Decebal, a unui centru pentru persoanele vârstnice. În cadrul centrului va funcţiona un club pentru vârstnicii din Negreşti Oaş care se pot deplasa, şi va fi amenajată o bucătărie unde va fi preparată hrana care va fi dusă zilnic la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.