Investiţii de 9,3 milioane euro în 2012, în Satu Mare


Valoarea totală a proiectelor de investiţii aflate deja în derulare sau care vor fi începute în 2012 în municipiul Satu Mare se cifrează la 28,6 milioane euro. Din acestea, valoarea lucrărilor de investiţii care vor fi realizate efectiv în 2012 este de 9,3 milioane euro. Precizările referitoare la investiţiile prevăzute în municipiul Satu Mare în acest an au fost făcute miercuri, 11 ianuarie, de primarul Iuliu Ilyes, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi viceprimarul Kereskenyi Gabor.

Referindu-se la proveninenţa sumelor prevăzute pentru investiţii în 2012, primarul Iuliu Ilyes a precizat că 15 milioane lei vor fi asigurate din veniturile proprii ale Primăriei, la care se adaugă 2,6 milioane lei din fondul de întreţinere şi dezvoltare, respectiv 22,2 milioane lei – reprezentând valoarea proiectelor cu finanţare europeană. În total, este vorba despre 39,8 milioane lei, adică 9,3 milioane euro, care se preconizează că vor fi cheltuiţi în acest an pentru investiţiile din municipiul Satu Mare, din cele 28,6 milioane euro ce reprezintă valoarea totală a proiectelor de investiţii aflate deja în derulare sau care vor fi începute în 2012.

“Din punct de vedere financiar, în acest an ne situăm aproximativ la nivelul anului trecut în ceea ce priveşte investiţiile. În schimb, spre deosebire de anul trecut, în acest an se află în faza de contractare şapte proiecte de infrastructură cu finanţare europeană, iar două se află deja în derulare” – a declarat Iuliu Ilyes.

Între lucrările de investiţii care se preconizează a fi începute şi parţial realizate în acest an din cei 15 milioane din veniturile proprii ale Primăriei, edilul şef a menţionat reparaţia capitală a porţiunii de pe Dumul Careiului cuprinsă între ieşirea din cartierul Micro 16 şi ieşirea din municipiu, realizarea drumului de ocolire a municipiului, respectiv realizarea lucrărilor de modernizare a străzilor Nouă, Depozitelor şi Dorobanţilor. Totodată, în acest an se are în vedere amenajarea şi darea în folosinţă a cel puţin două noi locuri de joacă în cartierul Micro 16.

Ţânţaş somat să pună în siguranţă interiorul hotelului Dacia

SC Beny Alex SRL din Negreşti Oaş – firmă care deţine în proprietate hotelul “Dacia”din Satu Mare, a fost somată pe cale legală să ia măsuri în vederea prevenirii deteriorării interiorului imobilului. Primarul a mai declarat că, lipsa fondurilor necesare reabilitării integrale a imobilului a determinat sistarea lucrărilor începute de firma omului de afaceri din Negreşti Oaş. Însă, ţinând cont de faptul că este vorba despre un monument istoric al cărui interior se degradează progresiv din cauza abandonării lucrărilor, s-a intervenit pe cale legală în sensul obligării proprietarului de-a interveni în scopul prevenirii continue a deteriorării interioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.