Renumitele figuri de ceară de la Sankt Petersburg, vor poposi la Satu Mare

 

Sătmărenii care doresc să de-a ochii cu marele detectiv Hercule Poirot sau cu creatoarea acestuia, scriitoarea de romane polițiste Agatha Christie, ori de ce nu (?) cu câteva dintre personajele mitologice sau istorice, sunt invitați la expoziția figurilor de ceară intitulată ”Mit, Ficțiune și Realitate” care își va deschide porțile miercuri, 11 ianuarie, la Muzeului Județean Satu Mare, de pe B-dul Vasile Lucaciu.

Evenimentul este organizat de instituția gazdă împreună cu Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg (Rusia). Potrivit purtătorului de cuvânt al MJ Satu Mare, Brăduț Popdan ”expoziția reunește aproximativ 35 de figuri de ceară în mărime naturală, care reprezintă atât personaje reale cât și de ficțiune și nu în ultimul rând personaje mitologice. De asemenea, pe lângă acestea vor fi prezentate și câteva curiozități precum oameni cu malformații – omul rinocer și omul cu două fețe. Expoziția va fi deschisă începând de mâine (miercuri) și până pe data de 12 februarie”.

Cei care doresc să vizioneze renumitele figuri de ceară trebuie să știe că prețul unui bilet de intrare a fost stabilit la 7 lei pentru adulți, 5 lei pentru elevi, pensionari și studenți și 4 lei pentru grupurile organizate de elevi alcătuit din cel puțin zece membri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.