Realizări multe și proiecte şi mai multe în ”ograda” Fundației ”Hans Lindner”

Urmând pas cu pas filozofia sloganului pe care și l-au însușit,”O gospodărire bine gândită. O gândire gospodărească”, conducerea Fundației ”Hans Lindner” din Satu Mare au încheiat un an cât se poate de reușit. Într-o conferință de presă organizată astăzi, 9 ianuarie, la Pizzeria ”Al Capone” din Satu Mare, directorul fundației, Tiberiu Koczinger împreună cu colegii săi au vorbit atât despre realizările de anul trecut (2011) cât și despre proiectele pe care le au în vedere pentru acest an.

Conducerea Fundației ”Hans Lindner” din Satu Mare a tras linie și a concluzionat că anul trecut a fost unul deosebit de bogat atât în proiecte cât și în realizări. Despre programul ”Raza Speranței”, care are o istorie de zece ani, a vorbit coordonatorul acestuia, Cristina Tulba. ”De-a lungul celor zece ani de activitate a programului ”Raza Speranței”, care a început cu o acțiune locală, caritabilă de strângere de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, am ajuns la derularea unui program de asistență psiho-socială, intervenind în situațiile de criză prin care trec familiile cu copii bolnavi din județ și județele învecinate. În acest an avem în vedere punerea la dispoziția secției de Oncopediatrie din Cluj Napoca: aparate de oxigen portabil, cântare electronice, glucometre, stative pentru perfuzii dar vom încerca și amenajarea unei săli de recuperare și întreținere prin mișcare pentru copiii internați și părinții acestora. Un alt proiect măreț pentru acest an, zic eu, ar fi și acela de a amenaja la Institutul Oncologic din Cluj a unui cămin pentru mamele copiilor internați la acolo. Ar fi vorba despre un loc situat în incinta spitalului unde mamele ar avea posibilitatea să petreacă câteva ore pe zi în liniște, să-și spele propriile haine și ale copiilor, să gătească o mâncare caldă propriilor copii. Astfel nu ar fi nevoie să se depărteze de lângă copiii aflați sub tratament”.

Despre ”Bursa ideilor” și noua sa formulă ”Jointec” sub care a a fost promovată anul trecut, au vorbit Alexandra Pop și Carmela Herczeg. ”Jointec este un proiect destinat tinerilor liceeni care au avut șansa să-și scrie propriile lor proiecte de afaceri. În acest an vom încheia parteneriate atât cu cei din Ucraina cât și cu colegii noștri de la Nyiregyhaza, și astfel numărul participanților la Jointec, va crește mult mai mult”, a declarat Alexandra Pop.

Potrivit directorului fundației, Tiberiu Koczinger ”în anul 2011 circa 300 de oameni au solicitat ajutorul fundației. Am reușit să ajutăm acele persoane care nu doar vroiau o schimbare, dar au și ascultat de noi. În vara anului 2011, am organizat o școală de vară destinată elevilor din clasele V-XII, punând accent îndeosebi pe învățarea limbilor străine și petrecerea timpului liber într-un mod util și plăcut. Astfel, copiii au avut posibilitatea să-și dezvolte capacitățile de muncă, teatru, dans, sport, etc. Anul trecut, la școala de vară au fost înscriși peste 120 de elevi. În cursul anului școlar 2010/2011, un număr de 115 elevi au învățat limba germană iar în acest an dorim să continuăm cursurile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.