Colocviu despre personalitățile sătmărene care s-au remarcat în cultura națională

Salonul Alb al restaurantului ”Miorița” din Satu Mare a găzduit astăzi, 9 ianuarie, un colocviu dedicat personalităților sătmărene în cultura națională. Evenimentul cultural a avut loc de la ora 12.00, în prezența unor scriitori, pictori și șefi de instituții din Satu Mare.

În cadrul colocviului intitulat ”Personalități și evenimente sătmărene cu semnificație în cultura națională” au susținut comunicări un număr de zece conferențiari care au vorbit despre conexiunile oamenilor de cultură și a creațiilor lor artistice cu scriitorii și artiștii din marile orașe ale României. La colocviu a fost prezent și criticul și profesorul universitar de la Cluj Napoca, dr. Mircea Popa, unul dintre cunoscătorii presei culturale sătmărene. În afară de profesorul clujean au mai vorbit: prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu, lect. univ. dr. Alexandru Zotta, directorul revistei ”Caiete Silvane” din Zalău, Daniel Săuca, dr. Imola Kiss de la Direcția pentru Cultură Satu Mare, drd. Gheorghe Toduț, profesorul Muhi Sandor dar și George Vulturescu. Conferențiarii au evocat personalitatea și creația marilor artiști și scriitori sătmăreni, precum: Aurel Popp, Paul Erdos, Gheorghe Bulgăre etc.

La eveniment au mai fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, managerul Bibliotecii Județene (BJ) Mircea Ardelean dar și directorul Muzeului Județean (MJ) Satu Mare, Liviu Marta. Momentele muzicale au fost asigurate de Trio ”Fantezia” de la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” Satu Mare și de folkistul, Tavi Bud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.