Pensionarii au împrumutat în 2011, peste 132 miliarde lei vechi

În anul 2011, membri Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) au împrumutat peste 132 de miliarde lei vechi, ceea ce corespunde unei medii lunare de 11 miliarde lei.

Potrivit directorului instituției, Lucian Marișca, ”numărul membrilor care au solicitat ajutoare bănești în 2011, trece de 8.500, în condițiile în care în prezent, avem 10.500 de membri înscriși”. Interlocutorul mai spune că media lunară a celor care trec pragul instituției este 600 de persoane iar sumele împrumutate variază între (ATENȚIE!) 100 și 4.500-5.000 lei.

Cine a împrumutat această sumă ”minoră” … spunem noi? Răspunsul ni-l oferă tot Lucian Marișca. ”Este vorba despre o bătrânică care, chiar înainte de Crăciun a venit să ceară un împrumut de 100 de lei. Femeia are o pensie bunicică, mai consistentă decât a multor membri, are și o contribuție consistentă dar spunea că și-a împărțit banii pentru sărbători și ar mai avea nevoie de 100 de lei pentru a-i pune ceva nepoțelului sub brad”, povestește Marișca.
Dacă e să vorbim despre lunile de vârf, directorul CARP spune că cei mai mulți pensionari împrumută bani în lunile de primăvară ”cu precădere înainte de Paști, apoi în august, pregătindu-se de începutul școlii după care cei mai mulți vin înainte de sărbătorile de iarnă”.

Evidențele CARP Satu Mare arată că în perioada dintre Crăciun și anul Nou, au mai fost acordate 50 de împrumuturi, însumând aproximativ 20.000 lei. ”Au spus că au nevoie de bani ca să-și completeze masa de Anul Nou. Oamenii au împrumutat sume mai mici, între 200 și 600 de lei”, a declarat Marișca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.