Dosarul de luare de mită nu a împiedicat-o pe Mariana Popa să revină la catedră

Începând din 15 decembrie 2011, fostul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a revenit la catedră. Mariana Popa este profesor titular la Colegiul Naţional (CN) „Doamna Stanca”.

Fosta şefă a IŞJ a revenit la catedra de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor de la CN „Doamna Stanca”. Informaţia a fost confirmată de către actualul şef al IŞJ Satu Mare, Gigel Buth. Potrivit acestuia „după ce şi-a dat demisia din funcţia de inspector general, Mariana Popa a revenit la catedră, acolo unde este titulară pe post, la CN „Doamna Stanca”, ne-a declarat Buth.

Mariana Popa a demisionat din funcţia de inspector şcolar general la data de 1 decembrie 2011, la câteva zile după ce a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Procurorii anticorupţie o acuză că ar fi adunat bani pentru partid (PDL) de la o firmă care efectua lucrări la şcoli. Apoi a demisionat şi din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare.

Dosarul în care este acuzată Mariana Popa alături de Ioan Ulici şi Vasile Ştrango a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Satu Mare. La prima înfăţişare care a avut loc pe data de 13 decembrie 2011, nu a fost prezentă decât Popa. Cauza însă a fost amânată pentru 17 ianuarie, 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.