Creanţele bugetare în context euroregional

O apariţie editorială mai puţin obişnuită în peisajul publicistic sătmărean, “Creanţele bugetare în context euroregional” reprezintă teza de doctorat a directorului finanţelor negreştene, Gheorghe Mocan.

“Lucrarea este extrem de actuală, în contextul euro-regional şi comunitar, dar mai ales al crizei economico-financiare globale şi priveşte măsura în care administraţiile fiscale din România reuşesc să-şi îndeplinească indicatorii de performanţă stabiliţi, care la rândul lor contează enorm pentru asigurarea veniturilor la bugetul general consolidat al statului. În mod concret, cercetarea s-a făcut la nivelul judeţului Satu Mare şi a vizat modul de planificare a încasării creanţelor bugetare, precum şi nivelul realizării indicatorilor de perfeormanţă faţă de planificarea făcută” spune prof. univ. dr. Marius Horea Herbei de la Universitatea de Vest din Timişoara în prefaţa cărţii.

Spre finalul lucrării autorul încearcă (şi pare să şi reuşească) să demonstreze ştiinţific că planul actual de încasări impus de către ANAF Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Negreşti Oaş este nesustenabil şi drept urmare imposibil de realizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.