“Nu am nevoie în jurul meu de oameni fricoşi, plângăcioşi şi cu fiţe”

A declarat azi preşedintele PSD Satu Mare Valer Marian la ultima conferinţă de presă organizată în acest an. Declaraţia a fost făcută în contextul anunţării unor evaluari la sânge ale tuturor persoanelor cu funcţii de conducere din organizaţia municipală Satu Mare şi din cea judeţeană care vor fi făcute în luna ianuarie a anului viitor. Aceste evaluări, urmate cel mai probabil şi de operarea unor schimbări, vor fi făcute în scopul întăririi celor două organizaţii dat fiind faptul că anul 2012 va fi un an extrem de important din punct de vedere electoral. În acelaşi context a fost anunţată şi înfiinţarea unui trust de presă propriu şi implicit despărţirea de cotidianul Gazeta de Nord Vest.

Bilanţ după un an la conducerea PSD Satu Mare

În decurs de un an de când senatorul Valer Marian se află la conducerea organizaţiei de Satu Mare s-a produs o extrem de importantă creştere atât cantitativă cât şi calitativă a numărului de membrii. 2200 de noi membri din toate categoriile sociale şi profesionale au intrat în partid în această perioadă, conform celor declarate. Totodată s-a reuşit acoperirea cu organizaţii PSD a tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ (municipii, oraşe, comune). În această toamnă PSD Satu Mare şi-a desemnat candidaţi pentru consiliile locale în toate cele 65 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ şi candidaţi pentru primari în 63 dintre acestea. Tot în această perioadă s-au strând un număr de 7000 de semnături pentru reînscrierea PSD la tribunal.

Senatorul nu pare foarte atras de o nouă candidatură

Activitatea desfăşurată de senatorul de Satu Mare în cei trei ani de activitate în cadrul Senatului României a fost una bună, conform spuselor domniei sale, dar cum întotdeauna există loc şi de mai bine acesta îşi propune ca în ultimul an să se depăşească pe sine. 27 de iniţiative legislative, 41 de declaraţii politice, 15 întrebări, 34 de interpelări, 80 de luări de cuvânt şi 13 moţiuni de cenzură la care a fost co-autor sau semnatar, cam aşa ar suna în cifre activitatea din ultimii trei ani a senatorului. Cu toate acestea Valer Marian nu pare foarte tentat de o noua candidatura pentru un post de senator declarand ca ar prefera o functie executiva la nivel local, regional sau chiar central dacă va fi cazul.

Schimbări în conducerea organizaţiei municipale Satu Mare

Luna ianurie va fi una de foc pentru conducerea organizaţiei municipale PSD Satu Mare deoarece urmează să fie făcută o analiză “la sânge” a prestaţiei vicepreşedinţilor acestei organizaţii precum şi a conducerii organizaţiei de tineret şi a celei de femei.  Toate acestea, vor fi făcute pentru ca echipa din jurul candidatului la primăria municipiului Satu Mare, doctorul Dorel Coica, să poată să funcţioneze impecabil în anul electoral 2012. Acelaşi gen de analiză urmează să fie făcută şi în interiorul organizaţiei judeţene.

Un nou trust de presă în ianuarie

Ştirea bombă a acestei conferinţe de presă este lansarea în ianuarie a unui nou trust de presă format dintr-un cotidian şi o televiziune online şi un regional săptămânal tipărit. Motivaţia principală, conform celor declarate, ar fi asumarea integrală a responsabilităţii pentru dezvăluirile ce urmează a fi făcute în următoarea perioadă. O altă motivaţie ar fi “manelizarea excesivă a presei locale sătmărene” şi lipsa tonului critic faţă de instituţiile statului precum şi faţă de firmele care prestează servicii care sunt plătite din bani publici. Din echipa acestui nou trust de presă ar urma să facă parte 3  jurnalişti de investigaţie cu notorietate naţională şi trei importanţi jurnalişti sătmăreni. Întrebat ce se va întâmpla cu cotidianul Gazeta de Nord Vest, pe care l-a condus o bună bucată de timp, senatorul a răspuns că atât el cât şi Gazeta de Nord Vest îşi vor urma propriul drum.

La finalul conferinţei senatorul Valer Marian a ciocnit o cupă de şampanie cu reprezentanţii presei transmiţând totodată tuturor sătmărenilor urări de mai bine pentru noul an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.