„Divorţ” între clasele de gimnaziu şi cele de liceu?

Abia instalat în funcţie noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Gigel Buth, se pregăteşte de reorganizarea reţelei de învăţământ gimnazial din judeţ. Cât de mare încurcătură va produce în teritoriu noua măsură ? Greu de spus.

„Doamne fereşte. Nu vrem să desfiinţăm clasele de gimnaziu. Eu şi echipa mea, am lansat doar o temă, o idee, şi aşteptăm feed-back-ul din teritoriu” a declarat inspectorul general Gigel Buth.

Preocupat de psihologia elevului, printre motivele invocate în ceea ce priveşte necesitatea unei asemenea măsuri, Buth spune că „pe nivel de psihologie copiii învaţă prin imitaţie. Într-un liceu sau colegiu, un elev de clasa a V-a poate învăţa şi lucruri negative de la unul de clasa a XII-a, spre exemplu. Pe de altă parte venim în întâmpinarea consorţiilor şcolare. Ce înseamnă acest lucru? Se are în vedere grupare şcolilor, ceea ce va duce într-un final la reducerea numărului de directori şi a logisticii. De asemenea, dorim să creăm un învăţământ mai calitativ şi am face economii şi la normele diactice”, a afirmat şeful IŞJ Satu Mare.

Potrivit interlocutorului eventuala desfiinţare a claselor de gimnaziu de la nivelul liceelor şi colegiilor nu presupune o problemă de spaţiu. „Spaţiu există. Gândiţi-vă că nici unul dintre liceele şi colegiile din judeţ nu au mai mult decât un rând de clase. Nu e vorba de clase paralele, aşa că nu cred că am întâmpina probleme majore”. Dacă feed-back-ul din teritoriu va fi unul pozitiv, Buth consideră că din toamna anului viitor (2012), se poate trece la punerea în aplicare a acestei măsuri.

3 Comentarii la "„Divorţ” între clasele de gimnaziu şi cele de liceu?"

 1. Nick   29 decembrie 2011 at 11:13 am

  …..”dorim să creăm un învăţământ mai calitativ ”:( :)))))

  ”Calitativ” este un adjectiv cu valoare adverbiala, care nu suporta grade de comparatie, domnule profesor! Pentru o astfel de gafa lingvistica, unii elevi sunt aspru admonestati. Sa gresiti tocmai dvs, care ati ajuns la un nivel ”mai superior”….

  Răspunde
 2. qwerty   29 decembrie 2011 at 3:41 pm

  ^ hahaah

  merita un bobarnac acest bula.

  Răspunde
 3. ionel   12 martie 2012 at 11:11 pm

  Dar cei din clasa 0 ce vor invata, prin imitatie sau alta metoda PDL-ista, de la cei de clasa a IX care vor ajunge si ei in scolile gimnaziale?

  Răspunde

Scrie un comentariu