Grup de nouă migranți reținut la frontiera română-ungară

Nouă cetățeni străini au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni în momentul în care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Luni, 26 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au fost sesizați de către paznicul unei societăți comerciale că un grup de persoane, probabil de origine afro-asiatică, se îndreaptă spre frontieră. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului au declanșat o acțiune pentru depistarea și reținerea grupului. Două ore mai târziu, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, lucrătorii noștri au observat nouă persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul statului vecin.

Persoanele au fost reținute și conduse la sediul S.P.F. Petea pentru cercetări. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre persoane cu vârste între 16 și 35 de ani, patru sunt din Tunisia, trei din Algeria, o persoană din Libia și una din Maroc. Cinci dintre cetățeni s-au întâlnit în Timișoara și au hotărât ca împreună să încerce să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Au călătorit cu trenul de la Timișoara până în Baia Mare, unde s-au întâlnit cu alte patru persoane care aveau aceeași intenție.

Cu toții s-au îmbarcat în trei autoturisme taxi cu care au călătorit până la intrarea în localitatea Dorolț. De acolo și-au continuat călătoria pe jos, peste terenurile agricole, cu scopul de a trece ilegal frontiera din țara noastră în Ungaria, dar la 300 de metri de frontiera de stat au fost opriți de polițiștii de frontieră sătmăreni.

Celor nouă li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.