Recital de colinde româneşti şi maghiare în centrul comunei Odoreu

Un frumos recital de colinde a avut loc astăzi, 22 decembrie, în Odoreu. Copiii echipaţi cu căciuliţe de Moş Crăciun şi însoţiţi de părinţi, fraţi şi bunici şi-au dat întîlnire în faţa Primăriei, la ora 16.00 pentru a asista la o suită de colinde tradiţionale. Colindătorii au interpretat cântece atât în limba română precum: “Deschide uşa creştine”, “Colind patriotic”, “Sus în înaltul cerului” cât şi în limba maghiră “Csendes éj” (Noapte liniştită).

După cuvintele de mulţumire şi urările de bine adresate de către primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop, “scena” din faţa Primăriei le-a aparţinut colindătorilor şi anume, formaţiilor şi rapsozilor locali care au făcut ca publicul să cânte împreună cu ei colindele învăţate încă din copilărie. Nelu Tarţa cu formaţia “Lira”, Iosif Dezsi şi formaţia “Bravo”, apoi Corul de copii a Bisericii Ortodoxe din Odoreu aflată sub îndrumarea părintelui Flaviu Meghişan, Carina Vaida, Radu şi Sergiu Tămaş, Vasile Bodea, Ionel şi Daniel Sabo sau Sebastian Bodea sunt doar câţiva dintre cei care au încântat publicul cu colindele interpretate.

Colindătorii au cântat: “Deschide uşa creştine”, “Colind patriotic”, “Sus în înaltul cerului” sau cea în limba maghiră “Csendes éj” (Noapte liniştită”.

La finalul recitalului Moş Crăciun, ajutat de spiriduşi le-a împărţit copiilor cadouri constând în dulciuri şi fructe. Şi pentru a ura şi în acest fel Sărbători fericite, primarul comunei împreună cu câţiva dintre consilieri au mai interpretat o colindă. Lor li s-au alăturat şi cetăţenii care au participat la recital. Amfitrioana serii a fost Manuela Rogoz. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Odoreu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.