Poveștile sunt vise frumoase …

E o fire emotivă, retrasă fără să viseze la luminile reflectoarelor. ”Să vorbim mai puțin despre mine, și mai mult despre cărți mele” îmi cere cu sfială deși, răsfoind paginile pe care și-a așternut poveștile și poeziile, trebuie să recunosc cu sinceritate că ar merita să se facă cunoscută, măcar … așa un pic. ”Poveștile sunt vise frumoase, trezite din somnul adânc al inimilor noastre, care zboară ca niște porumbei albi, călători și duc în lume mesajul Păcii și al Iubirii” scrie pe ultima copertă a uneia dintre cărțile pe care o țin în mână.

Consideră că scrierile, cărțile ei, pe care le-a lucrat cu atâta grijă cu gândul mereu la cei care îi vor citi rândurile așternute pe hârtie, valorează mai mult decât orice altă informație despre persoana sa. A ales, ca prin scrisul ei să le vorbească copiilor. Le vorbește prin povești și poezii, încercând să le transmită prin personajele create și rimele versurilor, învățămintele culese din viața de zi cu zi. Este vorba despre Szigeti Elvira-Marcela, secretară la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare.
”Eu sunt economist de profesie dar am o înclinație și către scris. Am mai multe scrieri, poezii, pe care încă nu le-am publicat. ”În drum spre școală” și ”Întâmplări din Valea cea frumoasă” sunt două cărți, prima de poezii iar cea dea doua de povești care au apărut acum în luna decembrie, la Editura Citadela din Satu Mare, atât în limba română cât și în limba maghiară. De ce nu organizez și o lansare de carte? Suntem înainte de sărbători și oamenii sunt foarte ocupați. Poate mă voi gândi și la asta, dar mai încolo”, spune autoarea.

”Întâmplări din Valea cea frumoasă” este un frumos buchet de opt povești cu pagini de colorat inserate pentru cei mai mici care nu au deprins încă taina buchiilor. ”Valea cea frumoasă”, ”Copacul singuratic” și ”Spiritul izvorului ascuns” sunt doar câteva dintre poveștile puse pe hârtie de Szigeti Elvira-Marcela.

În schimb, ”În drum spre școală” este o carte de poezii pentru copii și carte de colorat cu jocuri interactive. Cele două cărți scrise pe înțelesul micuților se vor putea găsi în curând, și pe rafturile librăriilor din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.