Șapte accidente într-o singură zi

În cursul zilei de joi, 15 decembrie, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a şapte accidente de circulaţie, mai multe persoane ajungând la spital cu leziuni grave. În unele cazuri ;oferii implicaţi în evenimentele rutiere consumaseră băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, au condus fără a avea permis sau au părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

Dintre cele şapte accidente, patru au fost soldate cu rănirea gravă a unor persoane. Un prim eveniment rutier a fost sesizat poliţiştilor joi dimineață, la ora 05.59, şi s-a produs pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Şoferul, Sebastian T., de 26 de ani, din Satu Mare, a condus autoturismul pe Bulevardul Lucian Blaga, accidentându-l grav pe Emeric B., de 49 de ani din Culciu Mare. Atât șoferului cât şi victimei le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Apoi, la ora 10.30, un apel de urgenţă ”112” anunţa producerea pe Strada Clăbucet din municipiu a unui alt eveniment rutier grav. Poliţiştii rutieri ce s-au deplasat de urgenţă la faţa locului au stabilit în urma investigaţiilor efectuate că Eric R., de 22 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul autoturismului, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, accidentând-o grav pe Ileana N., de 88 de ani, care se afla pe aleea pietonală. Şi în această situaţie a fost urmată procedura de conducere la spital a conducătorului auto şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii.

Şi la Carei a avut loc, joi, la ora 07.40, un accident grav, de asemenea pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier. Victima accidentului, Teodor G., de 78 de ani, din Carei a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordare de îngrijiri medicale, iar conducătorului auto Ovidiu M., de 26 de ani, de asemenea, din Carei, i-au fost recoltate probe biologice.

Cel de-al patrulea accident grav s-a produs în municipiul Satu Mare, în zona Parcului Industrial Sud. Apelul de urgenţă ”112” prin intermediul căruia Poliţia a fost sesizată cu privire la eveniment a fost înregistrat la ora 21.23, în urma acestuia un echipaj de poliţie deplasându-se de îndată la faţa locului. În urma investigaţiilor efectuate s-a concluzionat că Vasile P., de 26 de ani, din Satu Mare, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie, a condus autoturismul aparţinând lui Ioan S., care ocupa de altfel locul dreapta faţă în autoturism. Pe fondul vitezei excesive şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune cu un stâlp metalic de iluminat stradal, ulterior răsturnându-se pe partea carosabilă. În urma impactului conducătorul auto a suferit grave leziuni. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au demarat cercetările şi faţă de Ioan S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autoturism spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deţine permis, Vasile P. fiind cercetat de asemenea, pentru conducere fără permis. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au demarat cercetările şi faţă de Ioan S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autoturism spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deţine permis, Vasile P. fiind cercetat de asemenea, pentru conducere fără permis.

Pe lângă aceste evenimente rutiere grave au fost înregistrate și alte trei accidente în urma cărora conducători auto ori pietoni au suferit leziuni uşoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.