„Satu Mare e oraşul meu”


„Satu Mare e oraşul meu” este titlul filmului de promovare a municipiului nostru realizat de o echipă formată din Mihai Andrei şi Theodora Luca – doi tineri braşoveni care, pe parcursul a 18 minute au reuşit să creioneze mai bine ca oricine până acum în pliante sau broşuri plictisitoare imaginea Sătmarului. Prezentarea filmuleţului a avut loc miercuri, 14 decembrie, cu prilejul unei conferinţe de presă organiate de primarul Iuliu Ilyes cu participarea regizorului şi cameramanului Mihai Andrei.

Pentru realizarea filmului de prezentare şi promovare a municipiului Satu Mare au fost filmate circa 20 de ore de imagini din care au fost selectate apoi cele mai reprezentative. S-a pornit de la ideea că Sătmarul este oraşul tuturor locuitorilor, începând cu copiii şi terminând cu persoanele în vârstă şi, pentru a se respecta multiculturalitatea urbei, respectiv pentru o mai bună promovare viitoare a oraşului, filmuleţul a fost realizat în limbile română, maghiară şi engleză, cu subtitrare în limba engleză.

Filmuleţul prezentat miercuri este cel de-al VIII-lea realizat de Mihai Andrei şi Theodora Luca, iar suma alocată de Primăria Satu Mare se cifrează la 3.000 euro, incluzând şi punerea la dispoziţie de către realizatori a 150 DVD-uri. Primarul Iuliu Ilyes a menţionat că, în scopul cunoaşterii şi promovării, filmuleţul va fi oferit oaspeţilor municipiului Satu Mare, urmând a fi postat şi pe site-ul oficial al Primăriei. Totodată, în perspectivă, realizatorii doresc să pună filmuleţul despre Satu Mare şi la dispoziţia unor posturi de televiziune precum TVR Cultural, HBO şi Discovery.

5 Comentarii la "„Satu Mare e oraşul meu”"

 1. Diana B.   14 decembrie 2011 at 11:17 pm

  Totodată, în perspectivă, realizatorii doresc să pună filmuleţul despre Satu Mare şi la dispoziţia unor posturi de televiziune precum TVR Cultural, HBO şi Discovery..:))) mndaaa fix… din pacate nu e chiar asa cum este acest filmulet…este cu totul altfel..imaginile si toate cuvintele spuse sunt doar cele bune,dar daca ar fii sa enumar lucrurile cele mai rele nu cred ca mi-ar ajunge timpul..:-j …din pacate sunt multi unguri care se cred autoritari orasului, si in filmuletul postat trabuia neeaparat sa spuna in ungureste cateva cuvinte…sa ma scuipe in gura un ungur daca el nu stie limba romana…TOTI STIU dar nu vor sa vorbeasca….. primarul care este tot ungur :-j si pt romani nu a facut nimic doar pt unguri…etc nu vreau sa intru in mai multe detalii…. sa nu uitam de drumurile noastre toate .. se vor asfalta vreodata? nu cred,de ce? pt ca inloc sa le faca mai bine isi baga banii in buzunar:-j si in orasu asta chiar nu ai ce sa faci daca s-a ajuns sa fie la teatrul de nord mai multe piese in ungureste decat in romaneste RUSINEE…si sa nu zic de centru nou unde sunt statui ridicate pt niste unguri … sau cand intri intr-un magazin sau chiar cand mergi la piata la cumparaturi , esti intrebat in ungureste prima data decat in romaneste si multe alte lucruri,dar sper ca intr-o zi cu soare toate se vor rezolva…dar nu prea cred!!! NU SUNT MANDRA CA SATU MARE ESTE ORASUL MEU!!!!!

  Răspunde
 2. American   14 decembrie 2011 at 11:31 pm

  Lasa Diana, se schimba lumea, e globalizare, America era puterea ce mai mare, acuma e in cadere, idea Americana era ca toti natiile vor trai in pace si respect si asa mai departe, vezi cit au cheltuit pe Yugoslavia, si tot no a merc, acuma America pierde pozitia si China se ridica curind ca putere mondiala, deja a depasit din punct de vedere America, ce inseamne pentru noi? China vrea so domineze lumea, idea nu e ca toate popoarele so traiasca in pace si respect is etc. idea e ca China va fii sus, si noi cu toti Romania machiart etc, noi vom fii jos, foarte jos, vezi ce am zis, in 10 ain sau mai repede va fii noua realitate.

  Răspunde
 3. Diana B.   15 decembrie 2011 at 12:17 am

  Orasu asta nu se va schimba niciodata…ce sa mai zic de Romania :)) … stii orasu asta la cat e de mic e foarte scump,salariile sunt mici..si ce sa zic de copii si andolescenti :O in 10 ani cred ca orasul va deveni comuna saracilor si muritorilor de foame..este foarte trist…plus ca din mai s-a deschis un "mall" care este gol de atatea lui, nimeni nu doreste sa deschida ceva in el , oare de ce? nu sunt bani? mi-e rusine sincer de ceea ce se intampla aici 😐 ce sa mai zic de America si China da-i frate incolo pe ei , ar trebui sa ne batem capu pt tara asta de rahat! sau sa fim pasivi pur si simplu 🙂

  Răspunde
 4. Cristian   15 decembrie 2011 at 9:25 pm

  Nici eu nu sunt mandru ca Satu Mare e orasul meu. Daca tot a apelat Ilyes la regizorul din Sibiu, trebuia sa se inspire de la colegul sau primar sibian care a facut ceva extraordinar pentru Sibiu si arata superb. Cand o sa fie puse la punct cladirile vechi din centrul istoric al orasului nostru, cand va fi curat in oras, atunci ne putem apropia de nivelul Sibiului.

  Răspunde
 5. Dan   24 decembrie 2011 at 2:21 am

  Haideti sa prezentam doar imaginea rea a Romaniei ca si asa de-aia toata Europa ne uraste si nu avem drept de munca, din cauza imaginii noastre "excelente". Eu propun sa ne mutam cu totii din Satu-Mare, de fapt sa emigram din tara cu totii ca si asa toate merg rau aici si nimic nu se schimba!! Si asta din cauza tuturor care se plang in loc sa incerce sa vina cu ceva nou. Macar cei care au facut filmul asta au incercat sa schimbe ceva si sa ne faca sa ne mai bucuram si noi naibii de orasul asta in care stam! Asa ca felicitari pentru film, intiativa si pentru incercarea de a ne mai scoate din starea in care ne aflam!

  Răspunde

Scrie un comentariu