Trei tineri cercetați pentru un prejudiciu de peste 10.000 lei

Tribunal Satu Mare

Trei tineri sătmăreni au fost reţinuţi de poliţişti pentru comiterea mai multor furturi ce au cauzat prejudicii de 10.000 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Roxana Cristea, tinerii nu au fost arestați preventiv ci doar au primit interdicția de a nu părăsi localitatea în următoarele 30 de zile.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au identificat în urma cercetărilor efectuate trei tineri cu vârste de 18 şi 20 de ani suspectaţi de comiterea a mai multor infracţiuni de furt din incinta unor societăţi comerciale şi a unui cabinet medical veterinar.

Suspecţii au fost reţinuţi în cursul zilei de luni, 12 decembrie, de către ofiţerii de cercetare penală, pentru o durată de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, 14 decembrie, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă. Însă judecătorii nu au decis ca cei trei tineri să nu părăsească localitatea în următoarele 30 de zile.

În urma probelor administrate în cauză oamenii legii au stabilit că Norbert H., Radu I., ambii de 20 de ani, şi Iosif M., de 18 ani, în urma unor înţelegeri prealabile, au pătruns prin efracţie în incinta a două societăţi comerciale şi a unui cabinet medical veterinar, de unde au sustras aparatură electrică – drujbe, calculatoare, laptop, scanner. Prejudiciul cauzat de suspecţi în urma comiterii furturilor se ridică la suma de 10.075 lei, poliţiştii reuşind recuperarea parţială a acestuia. Cercetările continuă în cauză în vederea probării întregii activităţi infracţionale a celor trei tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.