400 de negreşteni şi-au făcut gratuit analizele


După Satu Mare, Carei şi Tăşnad, proiectul de evaluare a sănătăţii populaţiei a continuat zona Oaşului. Acţiunea s-a derulat luni, 12 decembrie, în Policlinica Spitalului Orăşenesc din Negreşti Oaş şi, încă de la orele dimineţii, peste 50 cetăţenii aşteptau deschiderea policlinicii pentru efectuarea analizelor, iar la finalul programului 401 de persoane au fost examinate clinic de grupul medici de familie de la S.C.M. Caritas Medica Satu Mare şi de specialiştii laboratorului Synevo. Fiecare persoană a primit o fişă cu datele evaluării examenului clinic, iar rezultatele analizelor de sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate, de la fişierul situat în clădirea Spitalului Vechi Negreşti Oaş, etajul III, începând de miercuri, 14 decembrie, între orele 9:00-14:00.

Studiul s-a adresat atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare.
Până în prezent peste 3000 de locuitori au judeţului Satu Mare au beneficiat de analize gratuite în cadrul Studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.