Bomboanele de pom și brazii îşi fac loc încet în piețele sătmărene

Dacă în urmă cu mai bine de o săptămână bomboanele pentru pomul de Crăciun erau un ”rara avis” prin piețele sătmărene, delicioasele ”podoabe” de brad, ambalate în nelipsitul staniol, s-au înmulțit văzând cu ochii pe mesele micilor comercianți.

Cunoscătorii știu însă că este încă mult prea devreme pentru a cumpăra aceste bunătăți, mai ales până ce prețurile nu o i-au puțintel la pantă. Totul este însă spre bine având în vedere că, dacă în urmă cu mai bine de o săptămână prețul unui kilogram de bomboane era la 15 lei, astăzi, se ofereau spre vânzare la 12 lei.

”Avem bomboane cu arome diferite: zmeură, rom, caramel, vișine, cocos, castane, brânză și nucă. Și nu sunt scumpe”, spune unul dintre vânzătorii din piață.

Și cum sărbătorile de iarnă bat la ușă, mai încolo doi comercianți descărcau brazii de Crăciun aduși, spun ei, din județul Sălaj. ”Azi doar le descărcăm și le aranjăm, iar de mâine începem să vindem. În ceea ce privește prețul, un brad argintiu cu înălțimea de 1,70 m costă 65 lei, iar cei care doresc un brad de 2,5 m trebuie să știe că acesta costă 85 de lei. Mai avem și brazi ”Normandiana” a căror preț variază între 70 și 200 de lei. Cel de 200 de lei are 3 m în înălțime”, spune vânzătorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.