Guvernul s-a îndurat de însoţitorii handicapaţilor


Cele două proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Satu Mare, desfăşurată joi, 8 decembrie, au fost aprobate de către consilieri. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2011, respectiv proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2011.

Două aspecte sunt demne de reţinut în privinţa rectificărilor bugetare operate şi aprobate. Primăria a primit 1 milion lei pentru proiectele derulate din fonduri europene, bani pe care se miza doar la începutul anului viitor. Întrucât, conform procedurilor, lucrările efectuate la obiectivele de investiţii derulate din fonduri europene au fost achitate din bugetul local, suma primită acum a fost distribuită pentru achitarea unor lucrări.

Pe de altă parte, Primăria a primit de la Guvern 2,7 milioane lei reprezentând sumele achitate din bugetul propriu pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap. Potrivit primarului Iuliu Ilyes, o parte din aceşti bani, circa 1,5 milioane lei, vor fi viraţi către firmele care au realizat lucrări de reparaţii la drumurile din municipiu şi au fost de acord să încaseze banii doar anul viitor, după aprobarea bugetului pe anul 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.