Sătmărenii cu datorii la bugetul local vor fi executaţi silit

Lista cu persoanele domiciliate în municipiul Satu Mare care au datorii la bugetul local a fost publicată miercuri, 7 decembrie, pe site-ul oficial al Primăriei. Lista este însoţită de anunţul potrivit căruia, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare a început executarea silită faţă de 628 persoane, conform art. 140 alin. 1 din Codul de Procedura Fiscala.

Sumele datorate de cele 628 persoane, prin neplata amenzilor, a impozitelor sau a altor dări locale, se cifrează la aproape 8 miliarde lei vechi. Executarea silită are loc sub incidenţa procedurilor legale. Din momentul publicării listei datornicilor, aceştia mai au la dispoziţie 17 zile pentru a-şi plăti datoriile. În caz contrar, se va aplica una dintre cele trei tipuri de executare silită: poprirea conturilor, confiscarea bunuri mobile, respectiv confiscarea bunurilor imobile.

Din cauza datoriilor neachitate de către sătmăreni, bugetul Primăriei Satu Mare a scăzut considerabil în ultimii ani. Astfel că, executarea silită a datornicilor face parte din acţiunile DITL, iniţiate în scopul recuperării sumelor datorate de peste 20.000 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.