Dan Maier avertizează ”entitățile economice care fac parte din acțiunile de tip banditesc”

”Jos labele murdare îndreptate împotriva fiscului de către personaje cu apucături care țin de domeniul economiei subterane și fraudei fiscale!”, a declarat astăzi, 7 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă Directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier. Întâlnirea cu jurnaliștii a avut loc de la ora 10.00, în sala de ședințe a instituției.

”Vă spun că există un atac banditesc asupra bugetului de stat. Aceasta îmbracă noi forme care se concretizează prin atacuri directe sub formă de amenințări și insinuări asupra DGFP și asupra conducerii acesteia. Aici vreau să transmit un mesaj prin mass-media: jos labele murdare îndreptate împotriva fiscului de către personaje care au apucături care țin de domeniul economiei subterane și fraudei fiscale! Între aceste sesizări penale și prejudicii pe care le-am amintit se regăsesc anumite entități economice care fac parte din acțiunile de atac banditesc. Dacă eventualele personaje în urma acestor declarații se simt vizate și își doresc să prezentăm detalii despre aceste acțiuni care sfidează legea, vom reveni cu amănunte. Dacă alții își închipuie că prin diferite influențe vor reuși să ne determine să nu respectăm legea atunci îi asigur că ei se înșeală deoarece, nu dorim să amanetăm viitorul și libertatea colegilor noștri și a familiilor lor. Se cunoaște experiența dură prin care a trecut DGFP în urmă cu zece ani. Vrem să mulțumim tuturor contribuabililor onești care își exprimă nemulțumirile față de aceste operații frauduloase pe care le desfășoară anumite entități pentru că își dau seama că aceste acțiuni sunt și un atac asupra lor, în condițiile în care majoritatea covârșitoare a contribuabililor înțeleg să-și plătească obligațiile fiscale”.
Cu toate acestea Dan Maier nu a dorit să de-a mai multe detalii cu privire la natura amenințărilor îndreptate împotriva instituției și conducerii acesteia.

În altă ordine de idei, potrivit directorului instituției, până la 30 noiembrie 2011, sumele încasate din taxe și impozite este de 790 milioane lei, cu 8 milioane de lei mai mult decât programul stabilit pe primele 11 luni din acest an. Procentual acesta reprezintă 101,2%.

Potrivit datelor statistice, în cursul lunii noiembrie 2011 au fost depuse 134 de deconturi de TVA cu opțiune de rambursare ceea ce reprezintă o sumă totală de 11 milioane lei, iar de la începutul anului și până în 30 noiembrie, au fost depuse 1.372 de deconturi ceea ce reprezintă 100,4 milioane lei. Din cele 134 de cereri de deconturi, în cursul lunii noiembrie au fost soluționate un număr de 70, iar suma aferentă acestora este de 9,6 milioane lei. În aceeași ordine de idei, până la 30 noiembrie 2011 au fost soluționate 728 de deconturi de TVA în sumă totală de 44,1 milioane lei.

Până în ultima zi a lunii noiembrie s-au întocmit raporturi de inspecție fiscală în cazul a 823 de agenți economici la care s-au stabilit diferențe suplimentare față de cele pe care le-au declarat, în valoare totală de 84,7 milioane lei, ceea ce reprezintă 11% din sumele încasate.

Totodată, în perioada ianuarie-noiembrie 2011, în urma activității de inspecție fiscală au fost înaintate organelor abilitate un număr de 78 de sesizări penale cu un prejudiciu de 55,09 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.