Moș Nicolae a venit cu amenzi pentru vânzătorii de jucării

Nereguli cu duiumul în ograda agenților comerciali care se ocupă și cu vânzarea jucăriilor, verificați de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Toți cei 25 de operatori economici controlați au fost depistați cu deficiențe.

Potrivit comisarului șef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, au fost verificate jucării în valoare de 6.251 lei, fiind depistate cu deficiențe produse în valoare totală de 3.415 lei. ”Am verificat legalitatea funcționării operatorilor economici, existența certificatelor de înregistrare și a certificatelor constatatoare emise de Registrul Comerțului pentru autorizarea activităților desfășurate la punctele de lucru. Au fost verificați în acest sens un număr de 25 operatori economici din: Satu Mare, Sanislău, Botiz, Viile Satu Mare și Petrești. Au fost înregistrate deficiențe legate de neafișarea Codului Unic de Înregistrare la Registrul Comerțului, neafișarea orarului de funcționare și deficiențe legate de afișarea prețului la patru operatori economici din: Botiz, Sanislău și Viile Satu Mare. În urma acțiunilor de verificare au fost oprite temporar de la comercializare jucării în valoare de 3.415 lei și au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale cu avertisment și zece sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 52.000 lei”, a declarat șeful CJPC Satu Mare.

Era să rămână cu biletul de avion pe cap

În altă ordine de idei, un sătmărean ”s-a ars” cu o agenție de turism din Satu Mare de unde a cumpărat un bilet de avion la Londra. Fiind nevoit să renunțe, omul s-a adresat agenției cerând înapoi contravaloarea biletului de avion. Însă, angajata de acolo a refuzat să-i restituie banii spunând că nu este obligată. ”În urma verificărilor efectuate am constatat că reclamația este îndreptățită. Până la urmă clientul a primit contravaloarea biletului iar noi am sancționat agenția cu suma de 1.000 de lei”, spune Breban.

Țepe cu mașini

Un bărbat din Târgu Mureș a pățit-o cu un parc auto din Satu Mare de unde a cumpărat un Hyunday Tucson din 2007, la prețul de 35.000 lei. După întocmirea actelor omul s-a întors acasă, însă pe drum, odată ce depășea viteza de 90 km/h mașina începea să trepideze. A doua zi l-a sunat pe administratorul parcului auto din Satu Mare, cerându-și banii înapoi. ”Desigur, administratorul nici nu a vrut să audă despre acest lucru. Mai mult decât atât, kilometrajul mașinii a fost dat înapoi. Astfel, în raport era trecut un kilometraj de 171.000 km, iar la ora achiziționării kilometrajul la bord era de 66.000 km. Am dispus restituirea contravalorii facturii iar firma a fost sancționată cu suma de 5.000 lei”, a declarat Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.