Mașină cu numere false oprită la frontieră

Luni, 5 decembrie, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieși din țară Robert D., în vârstă de 32 de ani, din județul Satu Mare. Acesta conducea o mașină marca Mercedes Benz ML, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Bulgaria.

La controlul de frontieră, sătmăreanul a prezentat actele personale și cele ale mașinii. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparțin de fapt unui Ford Transit și au fost date în urmărire internațională încă din iulie 2010. Mai mult, la verificarea certificatelor de înmatriculare ale autoturismului Mercedes s-a observat faptul că acestea sunt false.

Șoferul a declarat că la începutul acestei luni a cumpărat mașina de la un cetățean din Covasna, contra sumei de 18.000 euro, iar contractul de vânzare – cumpărare urmează să-i fie trimis de către vânzător. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare. Autovehiculul a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.