E bine să fii voluntar

Consilierii școlari de la mai multe unități de învățământ din județ s-au întâlnit astăzi, 6 decembrie, de la ora 14.00, pentru a vorbi despre importanța voluntariatului în rândul tinerilor și nu numai. Ședința a avut loc în sala multimedia a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare.

La întâlnirea cu consilierii școlari au fost prezenți directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, directorul Casei Corpului Didactic (CCD), Sanda Nește, inspectorul pentru activități extrașcolare, Nicolae Miclăuș dar și reprezentanți ai voluntarilor din cadrul Organizațiilor de Crucea Roșie și Caritas Satu Mare.

Directorul filialei sătmărene a Organizației de Crucea Roșie a vorbit despre importanța voluntariatului și despre ”forța modelatoare” a acestuia. ”Noi lucrăm în special cu tineri. Avem voluntari începând de la prichindeii din grupele pregătitoare cât și elevi de clasa a XII-a. La noi învață să acorde atât manevrele de prim ajutor cât și să ajute persoanele în vârstă sau cele cu nevoi sociale. Am observat de nenumărate ori cum tinerii își schimbă caracterul, gândirea după ce petrec mai mulți ani în cadrul organizației. Este foarte important”, a declarat Borlan.

Potrivit celor spuse de Sanda Nește, voluntariatul ”dă bine” și la CV. ”În străinătate să fi voluntar este aproape o cerință obligatorie în CV-ul celor care doresc să urmeze o carieră oarecare. Astfel că, eu vă propun să ne pregătim copiii pentru Europa”, spune Nește.

În cadrul întâlnirii de astăzi, s-au luat în discuție și o serie de bune practici în ceea ce privește acțiunile de voluntariat în cadrul școlilor din întreg județul, concluzionând că, deși a fi voluntar este ceva de la sine înțeles în străinătate, noi mai avem multe de învățat în acest domeniu. ”Mai avem mulți pași de urmat, însă satisfacția pe care ți-o dă faptul că ai dat o mână de ajutor unei persoane aflată la necaz, merită tot efortul”, a precizat unul dintre dascălii prezenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.