De duminică, se schimbă mersul trenurilor

Începând de duminică, 11 decembrie 2011, se schimbă orarul de mers al trenurilor. Acesta va fi valabil până la data de 8 decembrie 2012. De asemenea, din necesitatea alinierii transportului feroviar de călători la normele legislației europene în domeniu, actualele ranguri de trenuri vor fi structurate, de duminică, în funcție de serviciile oferite, în trei categorii: Intercity (IC), InterRegio (IR) și Regio (R).

Astfel, elevii trebuie să știe că, potrivit noului orar, trenul Regio Satu Mare-Apa va avea ora de plecare la 14.35. Trenul care face legătura între Satu Mare și Baia Mare va avea ora de pornire la 16.10, în loc de 16.20 cum circulă în momentul de față. Trenul care vine din Nyirabrany (Ungaria) va porni spre Baia Mare la ora 19.30 în loc de 19.36 iar trenul de noapte Satu Mare – Apa, va avea ora de pornire la 23.21 și nu la 23.30 cum este în prezent.

Trenurile care merg spre Halmeu, vor pleca din gara Satu Mare la orele: 12.35, 14.32, 16.13, 17.55, 23.40.

Trenul InterRegio care face legătura între Satu Mare și București Nord, va pleca, începând de duminică, la ora 16.30. Cei care doresc mai multe informații cu privire la mersul trenurilor sunt rugați să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

În altă ordine de idei, tot de duminică se schimbă și rangul trenurilor. ”Nu vom mai avea tren personal, accelerat sau rapid. Începând de duminică, trenurile personale vor deveni de tip Regio iar acceleratele și trenurile rapide vor deveni InterRegio. De altfel așa este și în străinătate. Legitimațiile de călătorie cumpărate înainte de data de 11 decembrie pentru tren personal, vor fi valabile la tren Regio fără plata altor diferențe tarifare. De asemenea, legitimațiile de călătorie eliberate pentru tren Accelerat sau Rapid vor fi valabile la tren InterRegio fără plata altor diferențe”, a declarat șefa Agenției CFR Satu Mare, Voichița Dorca. Potrivit interlocutoarei, prețul biletelor și abonamentelor nu vor suferi modificări semnificative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.