Caritas sărbătoreşte voluntarii

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, luni, 5 decembrie, în pasajul “Corneliu Coposu” din Centrul Nou va avea loc o acţiune comunitară organizată de Centrul de Voluntariat “Caritas” Satu Mare. Între orele 11:00 -17:00, voluntarii şi membrii echipei Centrului de Voluntariat îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi cu panouri cu poze, tot aici urmând să aibă loc şi un schimb de baloane cu desene. La ora 16:00 va avea loc un moment festiv în cinstea voluntarilor din Satu Mare.

Scopul evenimentului este atragerea atenţiei cetăţenilor asupra importanţei voluntariatului, precum şi recrutarea de voluntari, aceştia fiind o resursă importantă în soluţionarea problemelor comunităţii.

Comisia Europeana a declarat 2011 Anul European al Voluntariatului. Scopul general este acela de-a încuraja şi sprijini, prin schimburile de experienţă şi de bune practici, eforturile depuse de comunitate, de statele membre, de autorităţile locale şi regionale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Uniunea Europeana şi pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat in UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.