Ziua Naţională a României, sărbătorită la Satu Mare


La Satu Mare, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României au început în data de 28 noiembrie, cu vernisajul expoziţiei Brăţări dacice, găzduită de Muzeul Judeţean. Marţi, 29 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană, semnificaţia zilei de 1 Decembrie a fost marcată în cadrul unei prezentări de carte, a unei expoziţii şi a unui simpozion.

Miercuri, 30 noiembrie, la Muzeul Judeţean va avea loc, de la ora 13:00, prezentarea istorică “Dacii Nordici”, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor vor avea loc două acţiuni. Este vorba despre dezvelire plăcii comemorative “Arhitect Nicolae Porumbescu”, de la ora 17:00, urmată, de la ora 18:00, de o Cafenea Literară cu poeţi şi scriitori din Satu Mare şi străinătate. Tot miercuri, de la ora 18:30, la Filarmonica “Dinu Lipatti” va avea loc un concert simfonic dedicat zilei de 1 Decembrie.

Joi, 1 Decembrie, la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, de la ora 10:00, va avea loc un concert de colinde susţinut de Corul Bărbătesc din Piteşti şi Grupul Folcloric “Doruri Muscelene” din Câmpulung Muscel. Începând cu ora 11:15 vor avea loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la busturile lui MIhai Viteazu, Corneliu Coposu, Ion I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, urmate, de la ora 13:00, în Parcul Central, de ceremonialul depunerii de coroane la statuia Dr. Vasile Lucaciu şi o paradă militară.

Ultima manifestare prevăzută în programul Zilei Naţionale a României va avea loc de la ora 17:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Este vorba despre spectacolul folcloric “De dragoste, de neam, de ţară”, care va fi susţinut de peste 260 de artişti din Satu Mare şi alte judeţe ale ţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.