Ziua Naţională a României, sărbătorită la Satu Mare


La Satu Mare, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României au început în data de 28 noiembrie, cu vernisajul expoziţiei Brăţări dacice, găzduită de Muzeul Judeţean. Marţi, 29 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană, semnificaţia zilei de 1 Decembrie a fost marcată în cadrul unei prezentări de carte, a unei expoziţii şi a unui simpozion.

Miercuri, 30 noiembrie, la Muzeul Judeţean va avea loc, de la ora 13:00, prezentarea istorică „Dacii Nordici”, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor vor avea loc două acţiuni. Este vorba despre dezvelire plăcii comemorative „Arhitect Nicolae Porumbescu”, de la ora 17:00, urmată, de la ora 18:00, de o Cafenea Literară cu poeţi şi scriitori din Satu Mare şi străinătate. Tot miercuri, de la ora 18:30, la Filarmonica „Dinu Lipatti” va avea loc un concert simfonic dedicat zilei de 1 Decembrie.

Joi, 1 Decembrie, la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, de la ora 10:00, va avea loc un concert de colinde susţinut de Corul Bărbătesc din Piteşti şi Grupul Folcloric „Doruri Muscelene” din Câmpulung Muscel. Începând cu ora 11:15 vor avea loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la busturile lui MIhai Viteazu, Corneliu Coposu, Ion I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, urmate, de la ora 13:00, în Parcul Central, de ceremonialul depunerii de coroane la statuia Dr. Vasile Lucaciu şi o paradă militară.

Ultima manifestare prevăzută în programul Zilei Naţionale a României va avea loc de la ora 17:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Este vorba despre spectacolul folcloric „De dragoste, de neam, de ţară”, care va fi susţinut de peste 260 de artişti din Satu Mare şi alte judeţe ale ţării.

Scrie un comentariu