Tânţaş trebuie să termine ştrandul până în 15 iulie 2012!


Într-o atmosferă de consens general, consilierii municipali sătmăreni, reuniţi în şedinţă ordinară, marţi, 29 noiembrie, au epuizat în circa 30 de minute cele 24 proiecte de hotărâre rămase pe ordinea de zi, după ce unul din cele 25 prevăzute iniţial a fost scos la propunerea viceprimarului Kereskenyi Gabor. Deşi era de aşteptat ca spriritele să se încingă la dezbaterea a cel puţin două proiecte de hotărâre – cel referitor la asocierea Primăriei cu SC Nuova Atlantica SRL în vederea amenajării unui patinoar atificial în Centrul Nou, respectiv cel privind aprobarea raportului comisiei pentru analiza şi evaluarea stadiului de realizare a contractului de concesiune a Zonei de Agrement Someş – dezbaterea acestora a decurs fără incidente şi opinii contradictorii.

Iniţial, prezentarea raportului comisiei pentru analiza şi evaluarea stadiului de realizare a contractului de concesiune a Zonei de Agrement Someş a fost prevăzută pentru şedinţa Consiliului Local din data de 27 octombrie.

Deoarece până la acea dată nu a fost finalizată evaluarea tuturor elementelor contractului de concesiune încheiat între Primăria Satu Mare şi SC Beny Alex SRL din Negrești Oaș, prezentarea a fost amânată pentru şedinţa de marţi. Pentru a lua o decizie viabilă, prinşi între ciocan şi nicovală, conducerea Primăriei şi consilierii municipali au trebuit să ia în calcul toate variantele analizate de către comisie pe parcursul a două luni, respectiv preluarea şi continuarea lucrărilor de către Primărie, rezilierea contractului cu actualul concesionar şi o reconcesionare a obiectivului şi, acordarea unei păsuiri de o jumătate de an concesionarului actual. În cele din urmă, cu toate riscurile existente, ţinând cont de experienţa proastă avută până acum de Primărie cu SC Beny Alex SRL, s-a optat pentru ultima variantă, iar consilierii au votat marţi prelungirea până în data de 15 iulie 2012 a termenului acordat concesionarului în vederea execuţiei, finalizării şi dării în folosinţă a ştrandului. Menţiunea expresă care a fost făcută de către consilierul PSD Dorel Coica, a vizat prezentarea lunară de către concesionar, în faţa consilierilor municipali, a unei situaţii referitoare la stadiul lucrărilor.

Pe de altă parte, consilierii au mai votat marţi şi proiectul de hotărâre privind asocierea dintre Primăria Satu Mare şi SC Nuova Atlantica SRL în vederea amenajării unui patinoar artificial în Piaţa “25 Octombrie”. Astfel că în curând, sătmărenii – în special cei tineri şi foarte tineri – vor avea ocazia să patineze pe săturate în Centrul Nou la fel ca anul trecut, când între Primărie şi firma omului de afaceri italian care deţine ştrandul din localitatea maghiară Vasarosnamenyi, a fost semnat primul acord de parteneriat de acest fel.

Anul trecut, cu o întârziere de peste zece zile, patinoarul artificial, amenajat pe o suprafaţă de 700 mp, a fost deschis în data de 5 decembrie. Pentru o oră de patinaj, tariful perceput a fost 10 lei, cu menţiunea că, între orele 10:00-14:00, elevii au beneficiat de o reducere de 30%, iar copiii până la 12 ani de aceeaşi reducere pe tot parcursul zilei. 150.000 cu TVA inclus.

Tot marţi, consilierii municipali au aprobat şi proiectul de hotărâre privind cofinanţarea asigurată de Primărie în vederea organizării la Satu Mare, în luna februarie 2012, a celei de-a treia ediţii a competiţiei internaţionale de scrimă ,,Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi”.

Pentru organizarea ediţiei din anul 2012, se estimează participarea a peste 200 concurenţi înscrişi şi a peste 70 oficialităţi (arbitri, observatori, echipe tehnice, oficiali federali). Evenimentul va fi organizat cu susţinerea materială şi financiară a Federaţiei Române de Scrimă şi a Clubului Sportiv Satu Mare, iar în vederea organizării acestuia Primăria va aloca din bugetul propriu 40.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.