Întârziere de două săptămâni la facturile de gaz din decembrie

Prin intermediul unui comunicat de presă, E.ON Energie România informează că procesul de emitere a facturilor de gaze naturale a fost decalat, astfel că o parte a clienţilor urmează să primească facturile în luna decembrie a.c. cu întârziere de aproape două săptămâni.

E. ON Energie România pune întârzierea pe seama faptului că autorităţile locale nu au transmis la timp bazele de date cu persoanele care beneficiază de ajutoare de încălzire şi cuantumul acestora, astfel că facturile nu vor include, în aceste cazuri, ajutoarele de încălzire.

Situaţia urmează să fie remediată de îndată ce instituţiile responsabile vor trimite companiei bazele de date. În aceste condiţii, beneficiarii ajutoarelor de încălzire aflaţi în această situaţie sunt rugaţi să aştepte, deoarece compania va reemite facturile care vor conţine şi ajutorul de încălzire, facturile iniţiale urmând să fie anulate.

E. ON Energie România precizează că decalajul în emiterea facturilor nu va influenţa în niciun fel termenele de plată ale acestora, scadenţa la plată a facturii pentru consumatorii casnici fiind 30 de zile de la data emiterii. Totodată, pe lângă cele 30 de zile, consumatorii mai beneficiază şi de o perioadă de graţie de 15 zile de la data scadenţei facturii în care pot achita factura fără percepere de penalităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.